0

نیاز به خون سالم برای کشور‌های عضو جی۵

وزیر بهداشت:

وزیر بهداشت گفت: نیاز به خون سالم بویژه برای کشور‌های عضو جی۵ شامل کشور‌های افغانستان، پاکستان، عراق و جمهوری اسلامی ایران (و تاجیکستان به عنوان ناظر) با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر بسیار حیاتی است؛ چراکه این کشور‌ها محل وقوع بحران‌های مختلف و بلایای طبیعی هستند.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در اولین اجلاس مدیران انتقال خون کشور‌های عضو گروه ۵ حوزه سلامت (افغانستان، عراق، پاکستان، ایران، تاجیکستان) که در هتل استقلال برگزار شد، گفت: در ایامی این جلسه برگزارشد که ملت عزیز ما چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب را جشن گرفته است و حضور پر شوری را به ثبت رساندند و نشان دادند ما پشتوانه مردمی خوبی در ایران داریم.

وی با اشاره به واقعه زلزله در سوریه و ترکیه، بیان کرد: این واقعه را تسلیت می‌گویم. متاسفانه بسیاری از مردم کشور ترکیه و سوریه در زلزله اخیر جان خود را از دست دادند و امروزه تمام دنیا عزادار این واقعه است؛ قبل از آن نیز برای سیل پاکستان عزادار شدیم. منطقه ما بحران‌خیز است و به همین دلیل نیاز به آمادگی‌های بیشتری داریم و توجه به انتقال خون همان توجه به بحران است که اهمیت بالایی دارد. 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون ایران بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در نشست وزیران بهداشت کشور‌های عضو گروه ۵ در مردادماه امسال در قاهره، میزبانی اولین نشست‌های تخصصی مدیران ارشد بخش سلامت در برنامه کاری چهارسال آینده گروه ۵ را در حوزه طب انتقال خون عهده دار شده است. امیدوارم بحث‌ها و تبادل نظر‌ها طی این نشست نتایج ثمربخشی را برای شرکت کنندگان و مدیران نظام سلامت کشور‌های عضو گروه ۵ به همراه داشته باشد.

بخوانید  دولت برای تأمین بودجه دارو لایحه متمم ارائه می‌کند

وی افزود: همانطور که می‌دانید در دسترس بودن ذخایر خون سالم، کافی و خدمات ملی انتقال خون، بخش مهم و اساسی در سیستم‌های بهداشتی هر کشور است. قطعنامه‌های متعدد سازمان جهانی بهداشت از کشور‌های عضو می‌خواهد تا اهدای خون داوطلبانه و بدون چشمداشت مالی را که زیر بنای تأمین محصولات خون سالم و کافی است، ترویج کنند.

عین‌اللهی تاکید کرد: نیاز به خون سالم بویژه برای کشور‌های عضو جی۵ شامل کشور‌های افغانستان، پاکستان، عراق و جمهوری اسلامی ایران (و تاجیکستان به عنوان ناظر) با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر بسیار حیاتی است؛ چراکه این کشور‌ها محل وقوع بحران‌های مختلف و بلایای طبیعی هستند.

وی افزود: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود یک سوم از کشور‌های منطقه مدیترانه شرقی که عضو گروه ۵ هم هستند، هنوز دسترسی به خون کافی برای رفع نیاز‌های بیماران به انتقال خون را ندارند و متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده و نقص ایمنی هنوز به محصولات دارویی مشتق از پلاسما دسترسی نداشته و یا دسترسی آن‌ها به این دارو‌ها بسیار محدود است و به همین دلیل ما در برنامه این اجلاس با رویکردی تعاملی و کاربردی، سعی بر این داریم که مهمترین چالش‌های منطقه را در قالب ۴ مبحث علمی با بحث‌های گروهی مورد بررسی قرار دهیم تا در نهایت بتوانیم مجموعه‌ای از راهکار‌ها و پیشنهادات را جهت رفع مشکلات اساسی کشو‌های عضو ارائه دهیم و پتانسیل‌های موجود را جهت ایجاد شبکه و همکاری منطقه‌ای شناسایی کنیم.

وزیر بهداشت، تصریح کرد: خوشبختانه سازمان انتقال خون ایران طی سال‌های اخیر با ادامه روند دائمی رو به جلو خود به موفقیت‌ها و دستاورد‌های چشمگیری دست پیدا کرده است. در زمان همه‌گیری بیماری کرونا، سازمان انتقال خون توانست ذخایر خونی خود را با حمایت اهداکنندگان داوطلب و بدون چشم‌داشت مالی تا حد زیادی پایدار نگاه دارد.

بخوانید  وجود ۵۰۰ نوع نان در ایران/ پیشگیری از دیابت و سرطان با مصرف نان سالم

وی افزود: طبق برآورد‌های سازمان جهانی بهداشت میانگین نرخ کاهش ذخایر خونی در جهان حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد گزارش شده، درصورتی که خوشبختانه این کاهش در کشور ما در مقایسه با سال قبل از شروع پاندمی در حدود ۸ درصد بوده است.

او در خاتمه ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه اجلاس امروز به آغازگر اقدامات عملی برای کشور‌های عضو گروه ۵ تبدیل شود، اظهار کرد: همچنین امیدوارم اجلاس فعلی بتواند راه حل‌های ضروری برای غلبه بر چالش‌های اصلی انتقال خون را شناسایی کرده و برای رفع مشکلات، راهکار ارائه کند تا در نهایت منجر به ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی بیمارانی شود که برای درمان خود به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند.

وزیر بهداشت همچنین با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای مدیریت بیماری‌های واگیردار منطقه و جلوگیری از انتقال این بیماری‌ها بین کشورها، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای میان کشور‌هایی قرار گرفته است که ممکن است بیماری‌هایی داشته باشند. ترکیه کشوری بود که شاخص‌های سلامت نسبتا خوبی داشت، اما با این زلزله اخیر و وضعیت فعلی اندکی ما را نگران کرده است؛ چون با افزایش مرگ و میر امکان ایجاد برخی بیماری‌ها وجود دارد. برای اینکه بتوانیم سلامت مردم را تامین کنیم، پایگاه‌های مرزی ایجاد کردیم و کارشناسان بهداشت ما در آنجا مستقر هستند. در درجه اول در مورد کرونا با توجه به اینکه ایران توانست موفق عمل کند، با دقت زیادی مراقبت این بخش را دنبال می‌کنند. در بعضی بیماری‌ها مانند فلج اطفال، وبا و… نیز این دقت وجود دارد و ما نظام شبکه سراسری خوبی برای پایش بیماری‌ها داریم.

بخوانید  ذخایر دارویی به ۶۰ درصد رسیده است

منبع : خبرگزاری آنا

برچسب‌ها:

نظرات کاربران