0

افزایش موارد مرگ‌و‌میر بر اثر مصرف قرص”فنتانیل”

افزایش موارد مرگ‌و‌میر بر اثر مصرف قرص”فنتانیل”

افزایش موارد مرگ‌و‌میر بر اثر مصرف قرص”فنتانیل”

باشگاه خبرنگاران جوان :

در ۱۸ ماه نخست همه‌گیری ویروس کرونا در آمریکا، تعداد آمریکایی‌ها به دلیل مصرف بیش از حد قرص‌های مسکن جان خود را از دست دادند. گرچه اطلاعات هنوز کامل نیست، اما آمار‌ها نشان می‌دهد که بیشتر مرگ‌ومیر‌ها مربوط به مصرف داروی قوی “فنتانیل” است.

“ای‌بی‌سی” در این باره نوشت، طبق گزارش “مؤسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر” در آمریکا، “فنتانیل” ۵۰ تا ۱۰۰ برابر قوی‌تر از مورفین است. بسیاری از والدین آمریکایی در حال یادگیری واقعیت مرگبار این دارو تنها پس از اینکه فرزندانشان دچار مصرف بیش از حد و مرگ شده‌اند، هستند.

بر اساس گزارش “مؤسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر” در آمریکا، سال گذشته ایالت “تنسی” سومین میزان مرگ‌و‌میر ناشی از مصرف بیش از حد قرص‌های فنتانیل در این کشور بود. “تروور هندرسون”، تحلیلگر بهداشت عمومی در بنیاد CDC گفت: در منطقه “نشویل” بین ۷۵ تا ۸۰ درصد از مرگ‌و‌میر بر اثر استفاده از قرص‌ها شامل فنتانیل در این مقطع زمانی است.

“فنتانیل” که در اصل برای آرام‌بخشی در حین جراحی ساخته شده بود، یکی از قوی‌ترین مواد افیونی است که تاکنون ساخته شده است. به گفته اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده، پس از اینکه فروشندگان مواد مخدر و کارتل‌ها شروع به استفاده از این ماده شیمیایی در مواد خود کردند که قبلاً می‌فروختند، تلفات در سراسر کشور آمریکا به شدت افزایش یافت.

“کندیس سکستون”، پزشک قانونی “نشویل” فهرست رو به رشدی از افرادی که با “فنتانیل” می‌میرند را در سیستم خود ثبت کرده است. در سال ۲۰۱۶، دفتر او ۱۰۲ مورد مرگ ناشی از مصرف فنتانیل را تنها در “تنسی” ذکر کرد. او گفت که از آن زمان این تعداد تقریباً دو برابر شده است.

بخوانید  ساختارهای درمانی باید اصلاح شود/رفع مشکلات پزشکان عمومی

در سال ۲۰۲۱، دفتر وی نزدیک به ۱۲۰۰ مورد مرگ ناشی از مصرف این قرص را گزارش کرد. او گفت که انتظار دارد سال ۲۰۲۲ حتی بالاتر از این باشد.

تعداد فزاینده مرگ‌و‌میر ناشی از مصرف قرص “فنتانیل” منحصر به شهر “نشویل” نیست، بلکه صحنه‌ای است که در سراسر کشور آمریکا پخش شده است.

پیشتر نیز “مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها” (CDC) در آمریکا اعلام کرده بود که در دوره ۱۲ ماهه منتهی به آوریل ۲۰۲۱, تعداد ۷۵ هزار و ۶۷۳ نفر در این کشور بر اثر مصرف این قرص جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰, ۵۶ هزار و ۶۴ مورد مرگ بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

نظرات کاربران