وی افزود: طی سالی که گذشت استان لرستان با رشد بیش از 22 درصدی اهدای خون بیشترین افزایش را به خود اختصاص داد و استانهای خراسان شمالی با بیش از 16 درصد رشد و استان کهگیلویه و بویراحمد با نزدیک به 13 درصد رشد اهدای خون در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
وی ادامه داد: طی سال 1402 شاخص اهدای مستمر در کشور بیش از 54 درصد بود که استان سمنان با نزدیک به 69 درصد در این شاخص از سایر استانها پیشی گرفت. همچنین استانهای یزد با بیش از 64 درصد و قم با بیش از 63 درصد رتبههای بعدی را به دست آوردند.
سخنگوی سازمان انتقال خون همچنین بیان کرد: طی زمان یاد شده اهدای بانوان بیش از 4 درصد بود که استانهای لرستان با نزدیک به 9 درصد، خراسان شمالی نزدیک به 8 درصد و سیستان و بلوچستان با بیش از 7 درصد در این شاخص از سایر استانها پیشی گرفتهاند.
وی تاکید کرد: در سال 1402 تعداد 102 هزار و 807 واحد خون توسط بانوان کشور به بیماران اهدا شد و این آمار نسبت به سال گذشته اندکی افزایش داشته است.
حاجیبیگی خاطرنشان کرد: مشارکت بانوان در امر نجاتبخش اهدای خون در کشورمان کمتر از حد انتظار است و در کشورهای پیشرفته دنیا که شاخص اهدای خون ما نزدیک به آنها است این شاخص حدود 50 درصد است.
وی با اشاره به همپوشانی مناسب استانها طی تنشهای فصلی و موقعیتهای خاص برای استانهای مختلف در شبکه ملی خونرسانی گفت: طی مدت یاد شده شاخص عملکرد شبکه ملی خونرسانی نسبت به سال 1401 بیش از 10 درصد افزایش داشت و 194 هزار و 168 واحد خون از طریق این شبکه در استانهای کشور توزیع شد.
حاجیبیگی افزود: استانهای لرستان، خراسان شمالی و قم ضمن برعهده گرفتن بیشترین نقش در این شبکه ملی، در این شاخص نسبت به سال 1401 نیز عملکرد موفقتری نشان دادهاند.
به گزارش تسنیم، شاخص اهدای خون به ازای هزار نفر در کشورمان در سالی که گذشت به بیش از 27 نفر رسید و به دست آوردن شاخص بیش از 40 در هزار در استان مازندران، بیش از 39 در هزار در استان سمنان و بیش از 37 در هزار در استان یزد، نشاندهنده مشارکت بالای هموطنان ما در این استانها است.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران