به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرصالحی در حاشیه همایش مکملهای غذایی، رژیمی و ورزشی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر وضعیت تامین شیرخشک در کشور اظهار کرد: نگرانی از نظر تامین شیرخشک در کشور وجود ندارد و شرکتهای داخلی توان مناسبی برای تولید شیرخشک دارند.
وی افزود: برای افزایش ذخایر استراتژیک شیرخشک به تعدادی از شرکتها مجوز واردات نیز دادهایم.
خودکفایی کامل در تولید مکملهای غذایی
پیرصالحی در ادامه با بیان اینکه در حوزه مکملهای غذایی و دارویی به خودکفایی کامل در کشور رسیدهایم، اظهار کرد: امروزه هیچ مکمل وارداتی در بازار دارویی ایران وجود ندارد و 382 شرکت تولیدکننده مکمل و 209 تولیدکننده فرآوردههای گیاهی در کشور فعال هستند.
بازار 30 همتی مکملهای غذایی
وی گفت: ارزش بازار مکمل در کشور ما حدود 25 تا 30 هزار میلیارد تومان است و با توجه به سبک زندگی و نوع تغذیه مردم، مصرف برخی از این مکملها ضروری است؛ اما مصرف مکملها باید با نظارت کافی و تجویز پزشک باشد، زیرا مصرف بیرویه برخی از آنها ممکن است عوارضی در پی داشته باشد.
لزوم توسعه مصرف داروهای گیاهی
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه باید استفاده از داروهای گیاهی در کشور توسعه یابد، گفت: تنوع گیاهی خوبی در کشور وجود دارد و مردم باید بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. در بحث داروهای گیاهی و سنتی، با توجه به اینکه ترویج این داروها نیز در اسناد بالادستی مورد تأکید قرار گرفته است، نسبت به سال گذشته در تولید داروهای گیاهی رشد دو برابری داشتهایم. با این حال، این موضوع نیازمند فرهنگسازی است؛ مردم باید بدانند داروی گیاهی نیز دارو است و باید با تجویز پزشکان مصرف شود.
حمله رژیم صهیونیستی به شرکتهای دارو و تجهیزات
پیرصالحی با اشاره به مدیریت بازار دارویی در جنگ 12 روزه بیان کرد: در حمله رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، برخی شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی دچار آسیبهای جزئی یا کلی شدند، اما بهسرعت بازسازی شده و به چرخه تولید بازگشتند. سایر شرکتها نیز بهصورت 24 ساعته در حال فعالیت بودند.
ذخایر دارویی مناسب است
رئیس سازمان غذا و دارو درباره ذخایر دارویی نیز تصریح کرد: مذاکرات با شرکتهای دارو و تجهیزات پزشکی برای تأمین اقلام موردنیاز انجام و قیمتگذاریها نهایی شده است. اکنون ذخایر دارویی در حوزه داروهای ضروری و حیاتی مناسب بوده و در حال تکمیل است.
بودجه 85 همتی دارویار در سال جاری
وی با بیان اینکه بودجه طرح «دارویار» 85 همت است و برای تجهیزات پزشکی نیز از همین بودجه استفاده میشود، گفت: با توجه به اینکه هنوز در برخی اقلام موجودی ارز 4200 تومانی را داریم، در زمینه مابهالتفاوت ارزی مشکلی نخواهیم داشت. در حال حاضر، حذف ارز 4200 تومانی تجهیزات پزشکی انجام شده و بیمهها در حال پوشش مابهالتفاوت ارز 4200 با 28 هزار و 500 تومانی هستند. بیشترین مشکل ما اکنون بحث نقدینگی است که باید به شرکتهای دارو و تجهیزات پزشکی کمک شود.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران