ترکشهای ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو/ چرا دارو گران است
خبرگزاری مهر:
به گزارش خبرنگار مهر، موضوع ارز دارو همچنان با حواشی که دارد، در رأس گفتگوها و اظهارات دستاندرکار صنعت دارو قرار دارد و هر روز شاهد هستیم که اخباری از قول موافقان و مخالفان ارز ۴۲۰۰ تومانی در رسانهها منعکس میشود. اما، واقعیت امر این است که همگان میدانند ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادزا بوده و صنعت را دچار مشکل ساخته است. با این تفاسیر، مشکل در نحوه تخصیص ارز دولتی به دارو است که با گلایههایی همراه بوده است.
بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به حاشیههایی که برای ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو به راه افتاده است، گفت: ما موظفیم حتماً ارز ۴۲۰۰ تومانی که حق ملت است و ما با این تحریمهای ظالمانه در حال تأمین آن هستیم را به دست مردم برسانیم، در حالی که متأسفانه شاهدیم به دست افرادی افتاده که کالا و دارو را با ارز آزاد محاسبه کردند و پولش را از مردم گرفتند، حتماً پیگیر این موضوع هستیم و باید آنها را به مردم و مراجع ذیصلاح معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: رانت و فساد یعنی اینکه شما ارز ۴۲۰۰ تومانی را بگیرید و کالا را با چند برابر قیمت ارز آزاد در اختیار تولید کننده و مصرف کننده قرار بدهید و از جوابگویی نیز فرار کنید و از آن طرف هم به سیستمهای نظارتی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو حمله و تهمت بزنید تا جهت افکار عمومی را منحرف کنید.
مخالفان ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو بر این عقیدهاند که تخصیص این نوع ارز به صنعت داروسازی، نه تنها مشکلی را حل نکرده است، بلکه باعث شده تا رانت و فساد در بازار دارویی کشور شدت بگیرد. این در حالی است که مخالفان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، عنوان میکنند که سهم زیادی از تخصیص ارز دارو ندارند و در عین حال، علت گرانی دارو را ناشی از فساد میدانند.
فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با عنوان این مطلب که چه دستهایی پشت پرده است که میخواهد ارز دارو آزاد شود، گفت: منافع آزاد شدن ارز عمدتاً برای مافیای دارو است. چون واحد قیمت دارو گران شود، منفعت آنها هم بیشتر میشود.
وی با تاکید بر اینکه آزاد شدن ارز دولتی برای ما هم خوب است، افزود: تأثیر ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو، برای مردم و بنگاههای تجاری فرق دارد. اینکه به یکباره ارز دولتی حذف شود، سم است. دارو با سایر کالاها فرق دارد و نمیتوان قیمتها را به یکباره بالا برد.
اختراعی گفت: فعلاً ارز دولتی برای دارو باید حفظ شود تا زمانی که بیمهها را بتوان قوی ساخت تا هزینههای دارویی را پرداخت کنند. نابسامانی در تخصیص ارز باعث شده امضاهای طلایی همچنان وجود داشته باشد. باید تخصیص ارز بر اساس عدالت محوری صورت بگیرد.
در همین حال، گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از نحوه هزینه کرد ارز دولتی برای دارو، با واکنشهای زیادی همراه شد و عدهای را عصبانی کرد. طبق این گزارش، ارز ۴۲۰۰ تومانی به درستی هزینه نشده است و باید تحقیق و تفحص صورت بگیرد.
باید منتظر واکنش مجلس شورای اسلامی به نحوه هزینه کرد ارز دولتی در صنعت دارو شد و اینکه آیا میتوان امیدوار بود متخلفان و سودجویان بازار دارویی کشور، شناسایی و مورد بازخواست قرار بگیرند. البته چندی پیش، وزیر بهداشت در اولین نشست خبری که داشت، از پیگیری برای شناسایی کسانی نام برد که در مجموعه سازمان غذا و دارو، تخلف کردهاند.
منبع خبر :
https://dailybulletin.ir/26/11/2021/%d8%aa%d8%b1%da%a9%d8%b4%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%b2-%db%b4%db%b2%db%b0%db%b0-%d8%aa%d9%88%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d9%88-%da%86%d8%b1%d8%a7-%d8%af%d8%a7%d8%b1/
نظرات کاربران