0

افزایش ۲.۵ درصدی تولد فرزند سوم در خانواده‌های ایرانی

جباری مطرح کرد؛

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: الگوی باروری در کشور به سمت فرزندآوری بیشتر تغییر کرده است.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، صابر جباری، سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در نشست توجیهی اجرای برنامه‌های مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس در هتل قلب تهران، اظهار داشت: تغییر الگوی باروری در کشور در حال رقم خوردن است، به این معنا که فرزندآوری از الگوی یک یا دو فرزندی در خانواده، برای تولد فرزند سوم به میزان ۲.۵ درصد و برای فرزند چهارم و بیشتر ۱۵ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در عین حال آخرین آمار جمعیتی کشور نشان می‌دهد همچنان موارد موالید افزایش نیافته است. زمان کم است و اگر تدبیر نکنیم در آینده مشکلات روزافزونی خواهیم داشت. هم اکنون استان‌هایی نظیر تهران، گیلان، مازندران، البرز، سمنان، مرکزی به سمت سالخوردگی می‌روند.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اعلام اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در اجرای برنامه‌های جوانی جمعیت رتبه بندی و دارای کارنامه خواهند شد، بیان داشت: در برنامه‌ای با حضور وزیر و معاونان وزارتخانه از رتبه‌های برتر و کارنامه‌های درخشان تقدیر به عمل خواهد آمد.

جباری خاطرنشان کرد: سال گذشته برای توجیه قانون جوانی جمعیت نشست برگزار کردیم ولی خوشبختانه بسیاری از برنامه‌هایی که سال گذشته در این نشست عنوان شد، امروز عملیاتی و تبدیل به کارنامه شده است.

وی با بیان اینکه وزرات بهداشت تقریباً تمام تکالیف قانونی خود را درباره جوانی جمعیت انجام داده است، گفت: البته برخی تکالیف عمومی از لحاظ تأمین اعتبار دچار چالش‌هایی است. ولی تمام تکالیف اختصاصی ما در حوزه جوانی جمعیت به انجام رسیده است.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اعلام این که دستورالعمل یکپارچه سازی زایمان طبیعی نهایی شده است، ابراز داشت: در موضوع ماده ۵۰ مکلف به کاهش سالانه ۵ درصد سزارین هستیم که در این زمینه دستورالعمل یکپارچه سازی زایمان طبیعی تدوین شده و در مرحله نهایی است و به زودی به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ خواهد شد.

جباری اضافه کرد: در موضوع ماده ۴۲ نیز دستورالعمل درمان ناباروری نهایی شده و امکان نشان دار شدن زوج‌های نابارور فراهم می‌شود. همچنین در برنامه پیشگیری و مهار سقط خود به خودی نیز دستورالعمل لازم تدوین شده است.

وی با اشاره به در پیش بودن هفته ملی جمعیت، گفت: در نشست امروز درباره مطالبات اجرایی زیادی که در دستورالعمل‌های ابلاغی به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور وجود دارد، بحث و تبادل نظر خواهیم کرد.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان در خصوص ساختار جدید وزارت بهداشت در زمینه جوانی جمعیت، گفت: پس از تغییر ساختار دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس به مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس به تناسب افزایش حجم فعالیت‌های این مرکز، یک معاون با عنوان «معاون جوانی جمعیت» و یک معاون نیز با عنوان «معاون سلامت خانواده» در این مرکز ایجاد و معاونان مذکور منصوب شدند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران