به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین افشین امروز در آیین گشایش پالایشگاه تامین پلاسمای یک شرکت دانشبنیان اظهار کرد: افتتاح پالایشگاه پلاسما تقاطعی بین سلامت، علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان است؛ وقتی دارویی به تولید داخل میرسد نیاز بیماران را برطرف کرده و میزان ارزبری را کاهش میدهد.
وی با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید داروهای مشتق از پلاسما افزود: سالانه حدود 300 میلیون دلار بابت مشتقات پلاسما واردات و ارزبری داریم و بنابراین خودکفایی در این حوزه میتواند به کاهش ارزبری کمک شایانی کند. در همین راستا در ستاد سلامت معاونت علمی و فناوری حدود 70 درصد مصرفی کشور داخلیسازی شده است و تلاش داریم تا دو سال آینده بتوانیم با برنامههای ستاد سلامت، یک میلیارد دلار ارزبری را در حوزه داروها کاهش دهیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: تا پایان برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری شده که به تولید 1.5 میلیون لیتر پلاسما در سال برسیم. اکنون نیاز ما 1.4 میلیون لیتر است و بنابراین ما میخواهیم به صادرات پلاسما نیز فکر کنیم.
وی ادامه داد: افتتاح پالایشگاه پلاسما افتخار امروز ماست چرا که تاکنون پلاسمای کشور به آلمان میرفت و با ارزبری زیادی به محصولات مشتق از پلاسما تبدیل میشد.
افشین خاطرنشان کرد: مطابق قانون یکی از وظایف ما جلوگیری از خام فروشی مشتقات پلاسما است؛ سال گذشته فراخوانی برای سرمایه گذاری در این حوزه اعلام کردیم و امسال 2.5 همت در این حوزه سرمایهگذاری خواهیم کرد؛ همچنین در 6 ماه گذشته برنامه بلندمدتی برای تحقق اهداف در این حوزه تدوین کردهایم که انشالله اجرایی خواهند شد.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران