0

ارجاع ۲۶۰۰ پرونده دخالت در امور پزشکی به مراجع قانونی/ درخواست تصویب مجازات بازدارنده برای مداخله‌گران

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید کریمی در نخستین جلسه کمیته علمی خدمات پزشکی در زیبایی که در معاونت درمان وزارت بهداشت برگزار شد، موضوع ایمنی برای بیماران را بسیار مهم عنوان و اظهار کرد: نباید هیچ آسیبی به بیمار برسد و در زمینه خدمات پزشکی زیبایی، مردم باید اطلاع و آگاهی کافی داشته باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: قرارگاه نظارت بر سلامت طی دو سال اخیر در محل معاونت درمان تشکیل شده و تاکنون 46 جلسه در این خصوص برگزار کرده است.

وی افزود: در 6 ماه اول سال جاری، 2 هزار و 600 پرونده در زمینه دخالت افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی به مراجع قضایی ارسال شده است.

کریمی خاطرنشان کرد: از قوه قضائیه درخواست داریم تا در این زمینه به وزارت بهداشت کمک کند و مجازات بازدارنده‌ای برای افراد فاقد صلاحیتی اعمال کند که در امور پزشکی دخالت کرده و به جان مردم آسیب می‌زنند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: رسانه‌ها باید اطلاع‌رسانی مناسبی را در این زمینه داشته باشند و زمانی که فردی برای خدمات زیبایی به پزشک مراجعه می‌کند حتماً نام پزشک را در سایت سازمان نظام پزشکی کشور استعلام کرده و در صورت صلاحیت در زمینه تخصص مورد نظر به پزشک مربوطه مراجعه کند در غیر این صورت مراجعه به غیر پزشک می‌تواند آسیب‌های جدی ایجاد کند.

کریمی بیان کرد: استاندارهایی توسط وزارت بهداشت جهت خدمات زیبایی تدوین شده است و پزشکان باید براساس استانداردهای ابلاغی، اقدام به انجام اعمال پزشکی کنند.

وی گفت: همچنین باید نظارت‌های جدی در زمینه مقابله با مداخله افراد فاقد صلاحیت و غیر پزشک در امور پزشکی صورت پذیرد که این کار مستلزم همکاری بین بخشی از جمله ادارات نظارت بر امور درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی، قوه قضائیه، نظام پزشکی، پزشکی قانونی، سازمان تعزیرات حکومتی، پلیس و سایر نهادهای مرتبط است. در این زمینه قوانین مشخصی وجود دارد.  لایحه‌ای نیز در زمینه تشدید جرایم این قبیل اقدامات تدوین و ارسال  شده است تا قانون بازدارنده‌ای برای مداخله افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی تصویب و ابلاغ شود.

به گزارش تسنیم، پیش از این حاجی‌میرزایی؛ رئیس اداره نظارت بر مؤسسات درمانی وزارت بهداشت نیز به تسنیم گفته بود که جرائم فعلی برای مداخله‌گران در امر درمان، بازدارنده نیست و جریمه‌های جزئی برای این افراد در نظر گرفته می‌شود؛ براساس قانون، فرد مداخله گر در امور پزشکی در نوبت اول 5 میلیون و در نوبت دوم 10 میلیون تومان جریمه می‌شود که در مقابل مبالغی که از مراجعه‌کنندگان این مراکز اخذ می‌شود؛ بسیار ناچیز است.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *