0

کودکان جنگ‌زده دچار اختلال ترومای جنگی می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم متولیان دبیر اجرایی کنگره ملی تروما در نشست این کنگره گفت: این کنگره‌ها یک یادآوری برای تمام مسئولین کشور است تا راجع به مرگ و میرها یا حوادثی که در مدرسه و منزل به وجود می‌آید و تروما شکل می‌گیرد آموزش لازم را ببینند.

وی ادامه داد: سابقه زیاد جنگ تحمیلی و تجارب زیاد آن باعث شد تا دانشگاه بقیه الله به عنوان قطب ترومای کشور شناخته شود. دبیر اجرایی کنگره ملی تروما گفت: در این کنگره از مهمانانی از کشورهای یمن، عراق، سوریه، لبنان و کشورهای اروپایی دعوت به عمل آمده است. در طول کنگره نمایشگاهی برپا خواهد شد تا ابزارهای نوین تروما معرفی شود. در این کنگره وزیر بهداشت نیز حضور پیدا می‌کند.

متولیان افزود: تروما یک بخش روانشناختی نیز دارد که بعد از تروما بوجود می‌آید. موضوعات روانی در جنگ تحمیلی به عنوان موجی شدن شناخته شده است. امروزه با وقوع جنگ در برخی کشورها شاهد کودکانی هستیم که با مشکلات خواب مواجهند و دچار اختلالات شدید بر اثر ترومای جنگی شده‌اند. ترومای جنگی به کودکان به شدت آسیب می‌رساند.

وی خاطر نشان کرد: ما هر دو ماه یک‌بار مجله‌ای به نام تروما به صورت الکترونیک منتشر می‌شود و تروماهای جدید در مقطع بین‌المللی معرفی می‌شوند.

در ادامه، حسنعلی محبی استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز با بیان اینکه در کشور ۱۰ مرکز تحقیقات تروما وجود دارد، گفت: هدف از تشکیل قطب‌های تروما در کشور گسترش مرزهای دانش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی بوده و از سوی دیگر نقش اساسی در سیاست گذاری و راهبری در سطح مسائل کشور دارد.

وی با بیان اینکه حوادث ترافیکی شایع‌ترین علت تروما در کشور است، افزود: موضوع تروما در کشور متولی خاصی ندارد؛ علاوه بر وزارت بهداشت، سایر نهادها نیز در حوزه پیشگیری نقش اساسی دارند، همچنین با شورای سلامت و امنیت غذایی قرار شد کمیسیون ویژه و تخصصی با مدیرت آسیب‌ها تشکیل شود.

محبی تصریح کرد: از وزیر بهداشت درخواست کردیم به عنوان متولی در حوزه تروما، تصمیم گیری کلانی در این زمینه داشته باشد و دوره‌های آموزشی برای گروهی از دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شود.

به گزارش مهر، کنگره تروما در تاریخ ۲۳ و ۲۴ آبان با حضور وزیر بهداشت در تالار رازی برگزار می‌شود، در این مراسم پزشکان و مهمانان خارجی حضور خواهند داشت.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *