0

رایزنی‌ها برای بهبود تأمین دارو/وعده تسهیلات به تولیدکنندگان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در نشست خبری نهمین نمایشگاه بین‌المللی دارو و صنایع وابسته در سازمان غذا و دارو، در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر آخرین وضعیت تامین دارو در کشور اظهار کرد: تولید دارو متناسب با ظرفیتی که شرکت‌های تولیدکننده دارند و میزان تقاضایی که وجود دارد، انجام می‌شود. در ابتدای سال شاهد کاهش 17 درصدی تولید دارو بودیم که دو دلیل داشت، یک دلیل این بود که نرخ ارز تولید دارو از 4200 تومان به 28500 تومان تغییر پیدا کرد و مصرف دارو منطقی‌تر شد، یک علت دیگر نیز مشکل نقدینگی بوده است.

وی افزود: تولیدکنندگان نیاز به نقدینگی برای تولید دارو دارند تا بتوانند ارز مورد نیاز تولید دارو را خریداری کنند. در هفته‌های گذشته با همت دولت و طی برگزاری جلسات با موضوع ویژه دارو توسط شخص ریاست جمهوری، راهکارها به ریاست سازمان برنامه و بودجه اعلام شد و یکی از راهکارهایی که در این جلسه ارائه شد این بود که اعتبارات دارو از ردیف هدفمندی به بودجه عمومی منتقل شود یا اعتبارات به شرکت‌های تامین کننده دارو مستقیماً پرداخت شود تا تراز مثبت شود که امیدواریم با این موضوع موافقت شود‌.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر مشکل نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده برای خرید ارز حل شود مشکلات مربوط به تامین دارو حل می‌شود و امیدواریم بانک‌های عامل نیز تسهیلات به شرکت‌ها بدهند اما مدارک زیادی از این شرکت‌ها درخواست می‌کنند که باعث شده بانک‌های عامل متناسب با نیاز شرکت‌ها این تسهیلات را پرداخت نکنند.

محمدی تصریح کرد: قرار بود 50 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌ها پرداخت شود که بخش زیادی از آن پرداخت نشده و امیدواریم بانک مرکزی نسبت به رفع دغدغه تولیدکنندگان اقدام کند.

در ادامه محمد عبده‌زاده؛ رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی نیز در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر ریشه مشکلات تأمین دارو و کمبود نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده اظهار کرد: بحث تامین دارو فرابخشی است و یک قسمت آن به وزارت بهداشت ارتباط دارد و سایر قسمت‌ها به بانک مرکزی، وزارت صمت، سازمان برنامه، هدفمندی یارانه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی، سازمان های بیمه و تامین اجتماعی در ارتباط است و هدف ما این است که زنجیره‌ای که برای تأمین دارو وجود دارد در کنار هم کار خود را درست انجام دهند تا ضامن تامین پایدار دارو در کشور باشند.

وی افزود: در هریک از این بخش‌ها اگر با مشکل مواجه شویم تأمین دارو در کشور از حالت پایدار خارج می‌شود؛ اگر بودجه‌ای که برای طرح دارویار در نظر گرفته شده کافی نباشد یا به موقع تخصیص داده نشود یا سازمان‌های بیمه‌گر به موقع مطالبات داروخانه‌ها و شرکت‌ها را ندهند تأمین دارو دچار مشکل می‌شود و در زمان حاضر به دلیل این که تراز مالی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی منفی است این مراکز قدرت پرداخت مطالبات شرکت‌های پخش را ندارند و به تبع آن شرکت‌های پخش نمی‌توانند بدهی خود به تولیدکنندگان را پرداخت کنند و همین امر باعث شده شرکت‌ها با مشکل چک برگشتی مواجه شوند.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان این که کمبود دارو در کشور با شرایطی که در تأمین نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده پیش آمده انکارناپذیر است، گفت: اگر هماهنگی بین دستگاه‌های دخیل در تأمین دارو ایجاد شود، تأمین پایدار دارو تضمین می‌شود.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *