سازمان جهانی بهداشت:
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، شیوع گسترده آبله میمون همچنان یک وضعیت اضطراری بینالمللی برای بهداشت عمومی است.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع گسترده آبله میمون همچنان یک اورژانس اضطراری بینالمللی برای بهداشت عمومی است و به موج نگرانیها میافزاید.
سازمان جهانی بهداشت پیش از این برای بحرانهای بهداشت عمومی مانند کووید-۱۹، شیوع ابولا در غرب آفریقا در سال ۲۰۱۴، ویروس زیکا در آمریکای لاتین در سال ۲۰۱۶ و تلاش مداوم برای ریشه کن کردن فلج اطفال شرایط اضطراری اعلام کرده بود.
گرچه آبله میمون دهها سال است که در بخشهایی از مرکز و غرب آفریقا شیوع پیدا کرده است، اما تا ماه مه امسال دهها ابتلا در اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای دیگر شناسایی شد. اعلام وضعیت اضطراری جهانی به این معنی است که شیوع آبله میمون یک «رویداد فوقالعاده» است که میتواند به کشورهای بیشتری سرایت کند و نیاز به یک واکنش هماهنگ جهانی دارد.
سازمان جهانی بهداشت رسماً در ژوئیه سال گذشته اعلام کرد که شیوع آبله میمون در خارج از مناطق بومی سنتی در آفریقا ادامه پیدا کرده و همین موضوع منجر به صدور بالاترین سطح هشدار توسط مقامات جهانی بهداشت شد.
این سازمان بینالمللی در بیانیه اخیر خود گفت: کارشناسان پیشرفت در واکنش جهانی به شیوع بیماری آبله میمون و کاهش قابل توجه تعداد موارد گزارش شده در چند ماه گذشته را تایید کردند.
با این حال، تعداد کمی از کشورها همچنان شاهد بروز مستمر موارد هستند، در حالی که سایر مناطق احتمالاً گزارش کمتری از موارد تأیید شده داشتند. بنابراین، کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، هر دو معتقدند که آبله میمون همچنان یک وضعیت اضطراری جهانی است.
دیوید هیمن، یک مقام سازمان جهانی بهداشت و متخصص بیماریهای عفونی میگوید: شیوع آبله میمون، شبیه به روزهای اولیه همهگیری کووید-۱۹ نیست، زیرا به راحتی منتقل نمیشود. افرادی که ممکن است در معرض تماس با آلودگی قرار گرفته باشند یا علائمی از جمله تب و بثورات پوستی در آنها مشاهده شده است باید از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنند، اما آگاهی درباره نحوه انقال ویروس آبله میمون میتواند تا به میزان قابل توجهی به افراد کمک کند تا از ابتلا به آن در امان باشند؛ نکته قابل توجه این است که تنها راه سرایت روابط جنسی میان افراد همجنسباز نیست و تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته از راههای شیوع این ویروس اطلاعرسانی کرده، برهمین اساس این ویروس میتواند زمانی که فردی در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد سرایت کند. آبله میمون همچنین میتواند از طریق پوست زخم شده، دستگاه تنفسی یا از طریق چشم، بینی یا دهان نیز وارد بدن شود. اعتقاد بر این است که برخی از موارد ویروس را از طریق رابطه جنسی گرفتهاند که کارشناسان بهداشت آن را «عجیب» توصیف کردهاند. تصور میشد که آبله میمون از طریق رابطه جنسی گسترش نمییابد، بلکه از طریق تماس نزدیک با ضایعات یا قطرات تنفسی گسترش مییابد. با این حال، تنها به این دلیل که میتواند در طول رابطه جنسی پخش شود به این معنی نیست که راه اصلی انتقال ویروس است و همچنین آن را به یک بیماری مقاربتی تبدیل نمیکند.
آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که خطر جهانی شیوع بیماری آبله میمون متوسط ارزیابی میشود، در حالی که در منطقه جنوب شرق آسیا از متوسط به پایین کاهش یافته و در منطقه غربی اقیانوس آرام موارد کمی از ابتلا به آن مشاهده میشود.
در همین حال، این نهاد بینالمللی که طرح آمادگی و واکنش خود در برابر شیوع ابلهمیمون را در ژوئیه ۲۰۲۲ برای کمک به هدایت اقدامات هماهنگ بهداشت عمومی راه اندازی کرده بود تصمیم دارد آن را در ژوئن ۲۰۲۳ به پایان برساند.
مناطقی از اروپا و آمریکا که ۹۵ درصد موارد تشخیص داده شده از این ویروس را گزارش کردهاند، در هفتههای اخیر از نظر تعداد مبتلا ثابت ماندهاند.
منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت گزارش داد تا ۳ فوریه، ۴۳ کشور و منطقه هیچ مورد جدیدی در سه ماه گذشته شناسایی نکردهاند. منطقه قاره آمریکا نیز در شش هفته گذشته تعداد ثابتی از موارد ابتلا را با ۲۰۰ تا ۲۵۰ مورد در هفته گزارش کرده است.
روزاموند لوئیس، کارشناس ارشد آبله میمون در سازمان جهانی بهداشت گفته بود که ۹۹ درصد از تمام موارد آبله میمون در خارج از آفریقا در مردان بوده و ۹۸ درصد از این موارد مربوط به مردانی است که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران