به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی در مراسم تکریم و معارفه معاون بهداشت وزارت بهداشت در سالن امام جواد (ع) ستاد وزارت بهداشت، گفت: مقوله بهداشت متفاوت از سایر مقولات حوزه سلامت است. بهداشت دیربازده است ولی محصولاتش ارزشمند هستند.
وی با بیان این که ممکن است خیلیها با نتیجه آنی موافق باشند، افزود: میتوان دستگاه سی تی اسکن و پت اسکن خریداری و در عرض یک هفته راه اندازی کرد ولی اصلاح میانگین قد کودکان نیازمند 10 سال برنامه ریزی و اجراست تا در 10 سال بعدی نتیجه دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر ارتقای نظام شبکه بهداشتی کشور، گفت: ارتقا و توسعه شبکه بهداشتی منجر به پویا شدن خدمات آن و ارتقای سلامت جامعه میشود. باید با انجام کار علمی، بازنگری و عمق بخشی بستههای خدمت بتوانیم PHC (مراقبتهای بهداشتی اولیه) را تبدیل به NEW PHC کنیم.
رئیسی به سه جلسه نشست خود با وزیر بهداشت از زمان تصدی مسئولیت معاونت بهداشت اشاره کرد و گفت: موضوع این جلسات بر اساس اسناد بالادستی در خصوص جوانی جمعیت و پزشکی خانواده بوده است و با تمام قدرت کار را پیش خواهیم برد.
وی با اشاره به بازگشت خود به معاونت بهداشت وزارت بهداشت پس از سه سال، یادآور شد: بعد از سختی دوران کرونا اگر برگشتم به خاطر عشق به کار است و این عشق هم دست خودمان نیست. ضمن اینکه از دوران سخت کرونا تجربیات زیادی آموختم.
وی با قدردانی از زحمات دکتر حیدری و دکتر فرشیدی معاونان اسبق و سابق بهداشت، گفت: مسئولیتهای وزارت بهداشت و به ویژه معاونت بهداشت در حوزههای جوانی جمعیت و پزشکی خانواده خیلی زیاد است. باید از تجارب و تلخیهای گذشته که البته توام با شیرینیهایی بوده است، درس بگیریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار کرد: نیامدهام پشت صندلی بنشینم. از همکارانم در سراسر کشور به ویژه بهورزان قدردانی میکنم. حوزه سلامت بدون شک جزو افتخارات جمهوری اسلامی ایران است و اگر بقیه حوزهها به این اندازه پیشرفت میکردند، اوضاع کشور خیلی بهتر بود.
رئیسی بیان کرد: میزان دسترسی مردم و میزان خدمات حوزه سلامت ایران با کشورهای پیشرفته قابل مقایسه است. باید دست به دست هم دهیم تا در این دوره نیز دو ماموریت اصلی یعنی برنامه های جوانی جمعیت و پزشکی خانواده را پیش ببریم.
وی با اشاره به این که جوانی جمعیت برای آینده کشور واقعا حیاتی است و با ادامه روند فعلی 30 سال دیگر جمعیت کشور 42 میلیون نفر میشود که خیلی فاجعه بار است، گفت: وزارت بهداشت در درجه اول مسئول سلامت جمعیت و سپس مسئول جوان سازی جمعیت کشور است که باید حتما اتفاق بیفتد.
باید به موضوع جوانی جمعیت و سلامت خانواده توجه شود
حسین فرشیدی، معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت نیز در این مراسم ضمن تشکر از وزیر بهداشت و همکاران حوزه بهداشت بیان کرد: 27 سال پیش واکسیناسیون در کشور آغاز شد و هم اکنون در این زمینه به موفقیت دست یافته ایم و امروز در حوزه بهداشت در سطح منطقه و جهان حرفی برای گفتن داریم و به این حوزه افتخار میکنیم.
وی با اشاره به بازدید خود در زمینه کنترل مالاریا در مرز شرقی و پیرکوه عنوان کرد: افراد در همه سنین با موضوع سلامت درگیر هستند، در اقصی نقاط کشور باید مسئول بهداشت حضور داشته باشد، بهداشت از خانه بهداشت در دور ترین نقطه کشور آغاز و در سطح بین المللی ادامه دارد و در حوزه بین المللی حرفی در این حوزه داریم.
وی بیان کرد: شبکه بهداشتی و درمانی کشور همیشه مورد توجه معاونت بهداشت بوده است و باید در حوزه ارتقا شبکه تلاش کنیم و در این زمینه توجه به حوزه نیروی انسانی ضروری است.
فرشیدی با بیان اینکه باید به موضوع جوانی جمعیت و سلامت خانواده توجه شود، گفت: در پزشک خانواده 2 هزار و 500 نفر فعالیت میکردند، با همکاری سازمان برنامه و بودجه در اواخر سال 1401 برای هر 1500 نفر یک مراقب سلامت قرار دادیم تا وضعیت دسترسی به پزشک بهبود پیدا کند.
وی افزود: باید بتوانیم همه امکانات پزشکی خانواده، خدمات استاندارد و دسترسی مناسب را با حداقل پرداخت از جیب اجرایی کنیم.
معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در دوره فعالیت خود در حوزه بهداشت، واکسن پنوموکوک و روتا ویرروس را وارد نظام واکسیناسیون کردیم که در گذشته به دلیل نبود اعتبار اجرایی نشده بود و تلاش کردیم این دو واکسن در نظام واکسیناسیون قرار بگیرد.
فرشیدی گفت: اگر به حوزه بهداشت توجه ویژه ای شود قطعا بیماران و بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی کمتر میشود.
سیستم بهداشتی نیازمند طرحهای نوین است
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در آیین تکریم و معارفه معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: زمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم بیشترین وقت خود را به مسائل بهداشتی و منطقه اختصاص میدادم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معاونان بهداشت این وزارتخانه همواره از استانهای جنوبی بوده است، افزود: این موضوع بیانگر حساسیت وزرا نسبت به این حوزه است چرا که معاونان را از استانهایی انتخاب میکنند که درگیر با مسائل بهداشتی هستند.
شهریاری گفت: اگر به دنبال این هستیم یک سیستم شبکه خوب کار کند باید نظارت جدی و حضور مداوم داشته باشیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سیستم بهداشت ما به بازسازی و طرحهای نوین و جدید نیازمند است.
وی تصریح کرد: سیستم شبکه پزشکی خانواده اگر به درستی انجام شود، دیگر نیاز به پویشهای فشار خون، دیابت و فشار خون وجود ندارد. سیستم بهداشت باید از خانه بهداشت فعال شود و اگر توجه خوبی به خانه های بهداشت در روستاها نشود در سیستم شبکه موفق نخواهیم شد.
شهریاری در ادامه خاطرنشان کرد: جوانی جمعیت یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده است و این موضوع را شخصاً به وزیر بهداشت نیز تاکید کردهاند که حساسیت این موضوع را میرساند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همواره برای کمک به تحقق اولویتها در خدمت وزارت بهداشت بوده است.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در موضوع سلامت حساس و پیگیر است و امیدواریم بتوانیم با همکاری و تعامل فعالیت های خوبی را برای ارتقای سلامت جامعه انجام دهیم و همانطور که مطالبه اصلی جامعه از ریاست جمهور “سلامت” است، بتوانیم این مطالبه به حق مردم را به درستی پاسخ دهیم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران