به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس پانزدهمین کنگره بینالمللی و بیستویکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاههای کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، اظهار کرد: مشکل اول این است که در 10 سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سالهای بعد افزایش 5 تا 10 درصدی را در این باره شاهد بودیم که از تورم جاری کمتر بود.
وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاهها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاهها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاهها نتوانستند با پیشرفتهای کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.
همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا 5 درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و 95 درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاهها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش این خدمات تسهیل می شود.
وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزشگذاری به خدمات آزمایشگاهها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.
رئیس پانزدهمین کنگره بینالمللی و بیستویکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاهها داشته باشند؛ 70 درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماریها برعهده آزمایشگاههاست و نقش مهم آنها را نشان میدهد، لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی و سریعتر می تواند یک بیماری را تشخیص دهد تا درمان بیمار آغاز شود.
همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمهها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود. قانوناً مردم باید 30 درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمهها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم 70 درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاهها و بیمار نباید به وجود بیاید.
وی خاطرنشان کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفهها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تستها آماده شده و قیمتهای واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.
امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم گفت: توجه به خدمات آزمایشگاهها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهرههای ماندگار و حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.
همچنین غلامرضا حمزه لو؛ دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود و سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری آن بود.
فرزانه عزیزمحسنی؛ مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره نیز گفت: از 113 پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، 90 ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین 5 نفر منتخب بخش پوستر، یک نفر از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد؛ همچنین در این مراسم از 5 نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد. قطعنامه پایانی کنگره امسال نیز توسط فریبا شایگان؛ مدیر روابط عمومی انجمن قرائت شد.
بر اساس این گزارش، این کنگره، به مدت 4 روز از 11 تا 14 اردیبهشت در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد که 113 پوستر در آن پذیرفته شده بود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران