بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متأسفانه در کرمان که حادثه تروریستی رخ داد، بلافاصله اورژانس و نیروهای امدادی مجروحان را منتقل کردند و از ساعت 16 درمان این مجروحان آغاز شد؛ اکثر مجروحان به سه بیمارستان اصلی کرمان منتقل شدند که در کل 12 بیمارستان کرمان مجروحان را پذیرش کردند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: تا ساعت 20:30 که بنده به کرمان رسیدم در همان مدت چهار ساعت 110 عمل جراحی بر روی مجروحان انجام شد؛ البته تا فردای همان روز عملهای جراحی ادامه داشت؛ آمار مصدومان به دلیل ترخیص مصدومان در حال تغییر است ولی در حال حاضر 30 نفر در بخش ICU هستند و متأسفانه 10 نفر آنان بدحال است که امیدواریم هرچه سریعتر شفا پیدا کنند.
عیناللهی با بیان اینکه آن بازخوردی که این حادثه دریافت کردیم آمادگی بالای نیروهای امدادی و پزشکی برای رسیدگی به مجروحان و مصدومان بود، گفت: وقتی این حادثه رخ داد بسیاری از پزشکان، پرستاری و متخصصان کشور اعلام آمادگی کردند که در کرمان حضور یابند.
چرا دو پروژه زنجان افتتاح نشد؟
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چرا در این سفر استانی از افتتاح دو پروژه خودداری کردید گفت: آقای رئیس جمهور همواره تأکید کردهاند که پروژههایی که افتتاح میکنید حتماً شروع به کار کند. در بازدیدی که روز گذشته همکارانب بنده از مرکز سوختگی و گسترش بیمارستان آیتالله موسوی(ره) داشتند که مشاهده کردند که درصد پیشرفت این پروژه 98 درصد است و هنوز تکمیل نشده است. البته وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد پیشرفت این پروژه حدود 60 درصد بود و در حال حاضر به 7 هزار مترمربع زیرساخت رسیده است ولی چون از نظر زیرساخت و همینطور به کارگیری کارکنان آماده نبود، بنده این پروژه را افتتاح نکردم و به نظر بنده این پروژه در دو ماه آینده قابلیت افتتاح خواهد داشت که معقتد هستم این مرکز میتواند بزرگترین مرکز سوختگی شمالغرب کشور باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر پروژه اشاره کرد و گفت: دومین پروژهای که بنده از افتتاح آن خودداری کردم این بود ، پروژه خوابگاه دانشجویی بود که آماده نبود و باید طی چند ماه آینده تجهیزات آن تکمیل شود تا افتتاح کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هدف ما این است که به طور واقعی پروژهها را به بهرهبرداری برسانیم، عنوان کرد: شرطی که بین رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی گذاشتهایم این است که پروژههای افتتاحی حتماً باید بعد از افتتاح وارد مدار شود و حتی قبل از افتتاح یک آزمایش هم بشود.
پویش ملی سلامت
وی در پاسخ به دیگر سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر شرکت مردم در پویش ملی سلامت چقدر است گفت: تا امروز 36 میلیون نفر در پویش ملی سلامت شرکت کردند و این پویش رکورد تمام پویشهای حوزه سلامت را قبل و بعد انقلاب را شکست. پیشبینی بنده این است که این پویش به مرز 40 میلیون نفر هم برسد.
عیناللهی، شرکت گسترده مردم در این پویش را نشانه اعتماد مردم به نظام سلامت دانست و تأکید کرد: از این تعداد شرکت کننده، 800 هزار نفر فشار خون داشتند که خودشان از این بیماری مطلع نبودند. همینطور 400 هزار نفر بیماری قند داشتند و بازهم خودشان از این بیماری اطلاعی نداشتند. این آمار به ما یک علامت خطری به ما اعلام میکند در شهرها و مکانهای صنعتی مردم باید یک خودمراقبتی از خود داشته باشند و به فکر سلامتی خود باشند. کسانی که فشار خون دارند و خودشان مطلع نیستند و دارویی مصرف نمیکنند در معرض سکتههای قلبی و مغزی هستند. این افراد در وهله نخست باید از بیماری خود مطلع باشند و سپس دارو مصرف کنند و از سوی دیگر نمک و چربی و خوراکیهای مضر استفاده نکنند.
وی تشریح کرد: در این پویش ثابت شد که افرادی که سن بالایی خصوصاً سن بالای 50 سال دارند باید مرتب مراقب خودشان باشند و فشار و قند خود را کنترل کنند. خوشبختانه این پویش ملی سلامت را رایگان اجرا کردیم و کسانی که دچار بیماری خاصی هستند به طور رایگان به پزشکان معرفی میشوند.
خبر خوش به پرستاران
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان در پاسخ بهسؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا خبر خوشی به پرستاران دارید گفت: خبر خوش به پرستاران این است که به تمام رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور تأکید کردیم که مطالبات پرستاران و کارکنان خود را به موقع پرداخت کنند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران