به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیش از ظهر امروز بیستوچهارمین دوره کنگره ملی و دهمین دوره کنگره بینالمللی دانشجویان علوم پزشکی کشور در دو شاخه تحقیقات و فناوری در تهران و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله آغاز شد.
این کنگره با ارائه برنامههایی متفاوت نسبت به قبل برای تقویت و ارتقای سطح علمی دانشجویان برگزار میشود؛ یکی از مهمترین جهتگیریها در کشورهای پیشرو جهان، حرکت دانشگاهها به سمت نسل سوم و چهارم است که مهمترین ساحت در این حرکت، توجه ویژه به مسئله فناوری، کارآفرینی و نوآوری است، به همین دلیل یکی از مهمترین اقدامات در نظر گرفته شده در این برنامه اهمیت مسئله فناوری و حل مشکلات فناورانه پزشکی در کشور است.
همزمان با اختتامیه کنگره، دومین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان علوم پزشکی کشور در قالب حقیقی و حقوقی و محصول برتر برگزار خواهد شد.
موضوعات جشنواره بدین شرح است: پرستاری و مامایی، پژوهش در علوم بالینی، طب سنتی و طب ایرانی، زخم و سوختگی، تغذیه و سلامت، توانبخشی، بازتوانی و طب سالمندان، اخلاق پزشکی و سلامت معنوی، مطالعات سلامت دهان و دندان، سلولهای بنیادی، فناوریهای همگرا، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، بیماری کووید 19، چالشها و آسیبها، نوآوری و کارآفرینی سلامت، علوم پایه پزشکی و مطالعات حیوانی، توریسم سلامت، بهداشت عمومی، سلامت در حوادث و بلایا و پژوهش در نظام سلامت.
2182 مقاله در این کنگره پذیرش شده است.
مردم ایران شایسته بهترین خدمات هستند
همچنین مراسم افتتاحیه بیستوچهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بینالمللی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در برج میلاد با حضور مقامهای ارشد کشوری و لشکری برگزار شد.
علیرضا مرندی؛ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در بخشی از این مراسم با اشاره به پیشرفتهای نظام اسلامی در نظام سلامت گفت: در گذشته تعداد پزشکان بسیار اندک بود و در مجموع تعداد پزشکان به 12 هزار نفر نمیرسید.
وی افزود: در قبل از انقلاب بیماران حتی برای دریافت خدمات سرپایی باید به تهران مراجعه میکردند و اکثر استانها متخصص نداشتند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به محرومیت گسترده در زمان شاهنشاهی و قبل از انقلاب ادامه داد: در گذشته آمار مرگ و میر مادران و کودکان بسیار بالا بود، در هر هزار تولد 174 کودک از دنیا میرفتند.
وی افزود: در گذشته امید به زندگی نهایت به 55 سال میرسید و تنها 37 درصد زنان سواد خواندن و نوشتن داشتند.
مرندی با بیان اینکه مردم ایران شایسته بهترین خدمات هستند، عنوان کرد: باید برای ایران شبانهروزی تلاش کرد و نباید لحظهای از خدمترسانی دریغ کرد. کمبود اعتبارات مهم است اما مهمترین ابزار نیست، بودجه را میتوان تامین کرد و نباید کمبود بودجه را بهانهای برای غفلت در اجرای طرحها قرار داد.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران