به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، منصور رنجبر؛ مدیر دفتر بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان سازمان بهداشت جهانی امروز در همایش دانشگاه بدون دخانیات اظهار کرد: روند استعمال دخانیات در نوجوانان و جوانان افزایشی است و بررسیهای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که طی 18 سال آینده، متأسفانه ایران یکی از سه کشوری خواهد بود که بیشترین مصرف دخانیات را خواهد داشت و با روند کشت و تولید و قاچاق معکوس، بهزودی ایران به عنوان قطب دخانیات کشورهای منطقه خواهد شد!
وی افزود: مصرف قلیان از سال 1390 تا 1400 نیز 57 درصد در زنان و 17 درصد در مردان افزایش یافته است. در مطالعه دیگری که در بین 2000 خانم در استان البرز در سال 1400 انجام شد، شیوع مصرف قلیان 10.5 درصد بوده است.
مدیر دفتر بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اینکه صنعت دخانیات در استند فروشگاهها و فضای مجازی محصولات دخانی فریبنده را تبلیغ و عرضه میکند، گفت: فروش سیگار الکترونیکی طبق قانون ممنوع است اما تقریباً سوپرمارکتی پیدا نمیشود که سیگار الکترونیکی نفروشد!
رنجبر ادامه داد: در گروه سنی نوجوانان، شیوع استعمال دخانیات در نوجوانان 9 درصد است و این میزان 12 درصد در پسران و 6 درصد در دختران است. صنعت دخانیات کاری کرده است که استعمال دخانیات به عنوان ارزش شناخته شود. در فاصله پنج ساله سال 1395 تا 1400 شیوع استعمال دخانیات در گروه سنی 18 تا 35 سال 88 درصد در خانمها و 19 درصد در آقایان افزایش یافته است و همچنین در فاصله سالهای 1386 تا 1396 شیوع استعمال دخانیات در گروه سنی 13 تا 15 سال در دختران 133 درصد و در پسران 13 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه طرح کنترل مصرف دخانیات در برخی مدارس به صورت آزمایشی اجرا شد اما در همان مرحله ماند، یادآور شد: وزارت آموزش و پرورش اجازه نمیدهد که مباحث آگاه سازی دانش آموزان درباره معایب استعمال دخانیات در مطالب درسی، گنجانده شود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران