فاطمه قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره میزان اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: علیرغم گذشت یکسال و نیم از تصویب قانون جوانی جمعیت، برخی آییننامهها در راستای اجرای قانون هنوز مصوب نشده است و در برخی موارد نیز آییننامهها مصوب شده اما بودجه تخصیص یافته برای اجرا شدن آن ماده قانونی، ناقص بوده یا در اختیار قرار داده نشده و همین امر منجر به این شده که امروز شاهد اجرای تنها 30 درصد قانون باشیم.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی افزود: قانون جوانی جمعیت یک قانون هفت ساله است و یک سال و نیم از تصویب آن گذشته اما حمایت جدی نسبت به آن صورت نگرفته و ممکن است طی هفت سال به طور کامل اجرایی نشود بنابراین دولت باید اهتمام جدیتری برای اجرا شدن قانون جوانی جمعیت داشته باشد و ستاد جمعیت باید با قدرت بیشتری کار هماهنگی خود را دنبال کند.
قاسمپور با انتقاد از عملکرد ستاد جمعیت در ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مرتبط با سیاستهای جمعیتی، ادامه داد: ایجاد ستاد ملی جمعیت در قانون به منظور افزایش هماهنگیها بوده اما آنچه شاهدش هستیم این است که ستاد نتوانسته نقش هماهنگی خود را به خوبی ایفا کند.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی از مفاد قانون مانند مرخصی زایمان که موازنه نقشهای خانوادگی ـ اجتماعی را دنبال میکنند؛ در مجموعههای دولتی در حال اجراست اما در مجموعههای غیردولتی و خصوصی کارفرمایان ممکن است تمام این حقوق را در اختیار زنان قرار ندهد. آنچه در برنامه هفتم توسعه مدنظر ماست؛ در نظر گرفتن الزاماتی برای اجرایی شدن مواردی مانند مرخصی زایمان در مشاغل خصوصی است؛ همچنین اجرای دورکاری، مرخصیهای تحصیلی و … برای زنان دارای فرزند در قانون به خوبی دیده شده اما در اجرا باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران