به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی جعفریان امروز، سهشنبه، در چهارمین جشنواره طب ایرانی اظهار کرد: 170 کشور از 194 کشور عضو سازمان جهانی بهداشت بهنوعی از طب مکمل و سنتی استفاده میکنند که نشاندهنده گستردگی استقبال کشورها از این موضوع است بهطوری که در کانادا 70 درصد مردم از طب سنتی و مکمل استفاده میکنند.
وی افزود: در مناطقی مثل آفریقا که دسترسی به طب مدرن زیاد نیست تا 80 درصد از طب سنتی استفاده میکنند و در کشورهایی مانند کانادا نیز که دسترسی به طب مدرن دارند از این طب بهره میبرند و بهطورکلی حدود 50 درصد مردم جهان بهنوعی از طب سنتی و مکمل استفاده میکنند.
جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه طب سنتی، مکتبی ارزشمند است که کارآمدی آن اثبات شده است، گفت: قرار است در تدوین سند استراتژی طب مکمل از 2025 تا 2034 در سازمان جهانی بهداشت از متخصصان ایرانی بهعنوان یکی از پیشرفتهترین کشورها در حوزه طب سنتی در منطقه مدیترانه شرقی، استفاده شود.
جعفریان تصریح کرد: توجه به سه موضوع در زمینه طب سنتی و گیاهی اهمیت دارد که شامل ایمنی، اثربخشی و کیفیت داروها و روشهای درمانی طب مکمل است، بهویژه در زمینه ایمنی باید توجه ویژهای به آگاهیرسانی داشته باشیم زیرا موارد متعددی پیش میآید که بهدلیل استفاده غیرمعقول از داروهای گیاهی، دچار نارسایی کبد و کاندیدای پیوند کبد میشوند بنابراین یکی از وظایف ما این است که در دوز ایمن داروهای گیاهی به مردم آگاهیبخشی داشته باشیم همچنین کیفیت این داروها باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از اصول طب سنتی باید مستندمحور باشد تا با مخالفت مجامع علمی روبهرو نشود، خاطرنشان کرد: باید اقدامات در حوزه طب سنتی مبتنی بر شواهد علمی باشند تا مورد پذیرش قرار بگیرند، از این طریق میتوان علاوه بر کشور در سطح بینالمللی نیز در حوزه طب مکمل اثرگذار بود.
منبع : تسنیم+
نظرات کاربران