به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهزاد ولیزاده؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت امروز در همایش دانشگاه بدون دخانیات اظهار کرد: ما آموزههای دینی داریم که مصرف دخانیات را یک رفتار ناسالم دانسته است و در قانون نیز، مصوباتی برای کنترل مصرف دخانیات داشتهایم. علیرغم ابلاغ این مصوبات به دستگاههای اجرایی، رضایت زیادی از میزان اجرای قانون در سطح کشور نداریم. تبلیغات مصرف دخانیات در کشور در حال افزایش است و شاهد مصرف مواد دخانی در سریالهای نمایش خانگی هستیم که باعث ترویج مصرف سیگار میشود. هر آنچه در راستای اجرای برنامه کنترل دخانیات فعالیت میکنیم با یک فیلم نمایش خانگی بر باد میرود چرا که مطالعات نشان داده که یکسوم جوانان و نوجوانان فقط به دلیل تبلیغات به سوی مصرف دخانیات سوق پیدا میکنند.
وی افزود: مصرف دخانیات در اماکن و وسایل حمل و نقل عمومی و دانشگاهها ممنوع است و ما خواستار اجرای قانون هستیم و حمایت ارکان مختلف حاکمیت را در اجرای مصوبات ستاد کشور کنترل دخانیات نیاز داریم.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه تعداد مراکزی که در حال عرضه دخانیات هستند بسیار فراتر از نیاز جامعه است، گفت: به نظر میرسد که تسهیل کسب و کارها، در اولویت بالاتری از نظارت بر کسب و کارها قرار دارد!
در ادامه باقریان؛ مدیرکل سلامت و مشاوره دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: مصرف دخانیات و اعتیاد از ذهن شروع میشود و تا زمانی که روی نگرش افراد جامعه کار نکنیم نمیتوانیم مانع گرایش به دخانیات شویم، دانشگاه فرهنگیان به دلیل آموزش به معلمها، ظرفیت بسیار خوبی برای انتقال آموزش عدم مصرف دخانیات به دانشآموزان دارد.
وی افزود: اگر دانشآموزان مهارت نه گفتن به دخانیات را یاد بگیرند، آسیبهای اجتماعی و مصرف دخانیات کاهش مییابد. در وزارت آموزش و پرورش انجمن اولیا و مربیان وجود دارد که میتواند تفش برجستهای در جلوگیری از مصرف دخانیات ایفا کند اما متاسفانه این نفش را به خوبی ایفا نکرده است. موضوع دیگری که اهمیت دارد در دسترس بودن مواد دخانی است چرا که همه اطلاع دارند که دخانیات مضر است اما برخی ارادهای برای عدم مصرف دخانیات ندارند لذا باید دسترسی مردم به دخانیات کمتر شود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران