به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روحالله دهقانی؛ معاون علمی رییسجمهور از تعهد و عزم جدی دولت سیزدهم و معاونت علمی برای توسعه فناوریهای رو به آینده و بازار حوزه سلامت خبر داد.
دهقانی در آیین افتتاحیه نمایشگاه ایرانهلث 1403 بیان کرد: از حیث داراییهای علمی و فناورانه و محصولات و تجهیزات پزشکی به قدری توانمند هستیم که «ایرانهلث» در دورههای بعدی خود بتواند فراتر از یک نمایشگاه صرف برگزار شود و با توجه به ظرفیتهای کشور، سال آینده میتوانیم «رویداد بینالمللی ایرانهلث» را بزرگتر از سایر رویدادهای مشابه با ابعادی عمیقتر و گستردهتر با دامنهای وسیعتر از جمله نقشآفرین کردن دستاوردهای حوزه دارو برگزار کنیم.
وی با تاکید بر عزم جدی دولت سیزدهم و برنامههای ویژه معاونت علمی، برای توسعه فناوریهای رو به آینده و بازار حوزه سلامت عنوان کرد: توسعه فناوریها، بازار و اقتصاد دانشبنیان حوزه راهبردی سلامت و کمک به توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان، سیاست راهبردی و جدی معاونت علمی است. وجود دو ستاد توسعه زیست فناوری با نگاه به فناوریهای آینده و ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان حوزه سلامت در معاونت علمی، با نگاه به توسعه بازار این حوزه، نشاندهنده عمق اهمیتبخشی و تاکید معاونت علمی بر جایگاه حوزه سلامت است.
رییس بنیاد ملی نخبگان، «امنیت» و «سلامت» را دو حوزه اولویتدار و مورد تاکید جمهوری اسلامی دانست و گفت: حدیث معروفی از پیامبر مکرم اسلام (ص) نقل شده است که بر اهمیت دو نعمت بزرگ و کمتر مورد توجه مردم تاکید دارند. ایشان در حدیثی میفرمایند «نعمتان مجهولتان، الصّحة و الامان»؛ بنابر حدیث، «سلامت» و «امنیت» دو نعمتی است که مردم از آن غافلند و انسان بر ارزش و اهمیت آندو واقف نیستند تا زمانی که این نعمات از دست بروند و آدمی، تمام تلاشش را به کار میبندد تا دوباره این دو نعمت را به دست بیاورد. جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب اسلامی، توجه به دو حوزه یادشده را سرلوحه کار خود قرار داده و بیشترین سرمایهگذاریها را در این حوزهها صورت داده است.
وی افزود: معتقدم صنعت سلامت دانشبنیان کشور به قدری توانمند است که اگر موانع را از سر راه برداریم و مانع جدیدی برای فعالان این حوزه ایجاد نکنیم، قطعاً توانمندی لازم برای بینیازی از واردات و تأمین نیاز کشور با ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور وجود دارد.
معاون علمی رییسجمهور تأکید کرد: اگر بنا بر تخصیص یارانه ارزی به حوزه سلامت باشد، این یارانه باید به دست مصرفکننده نهایی برسد و او تعیینکننده نحوه مصرف این یارانه باشد؛ باید مصرفکننده انتخاب کند که محصول ایرانی یا خارجی را استفاده کند. اگر تا پایان دولت سیزدهم این دو اقدام انجام شود این دولت بزرگترین خدمت را به تحول حوزه سلامت و جامعه ارائه کرده است. باید منابع ارز ترجیحی به یارانه ارزی به مصرفکننده نهایی تخصیص یابد و اگر سرمایهگذار، تصمیم گرفت در حوزهای که کشور نیاز دارد سرمایهگذاری کند نسبت به حمایت او و تضمین خرید حداقل 70 درصد از تولیدات ساخت داخل به مدت سه تا پنج سال به خرید از او متعهد شویم.
دهقانی ادامه داد: اگر بتوانیم این دو مهم را جلو ببریم، قطعا تجربیات ارزشمندی را که زنان و مردان متخصص و توانمند حوزه سلامت رقم خواهند کشور را به پیش خواهد برد و ما را در شمار توانمندترین کشورهای فعال و پیشرو در حوزه سلامت قرار خواهد داد.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران