به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عیناللهی؛ وزیر بهداشت صبح امروز در مراسم رونمایی از برنامه پویش ملی سلامت با شعار آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی ما در حال حاضر درمانمحوری است و باید به سوی سلامتمحوری و پیشگیریمحوری حرکت کنیم. سلامت از مراقبان بهداشت و بهورزان آغاز میشود و تا پزشکان ادامه مییابد اما همه دستگاهها باید برای ارتقای سلامتی افراد همکاری کنند.
وی با ارائه مثالی افزود: وقتی یک جاده در کشور دچار مشکل باشد تصادفات افزایش مییابد و سیستم درمان نیز متحمل هزینه میشود بنابراین دستگاهها و عوامل متعددی در تأمین سلامت مردم نقش دارند و بنابراین همه این عوامل باید مشخص شده و مورد توجه قرار بگیرند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در این راستا پویش ملی سلامت از 20 آبانماه تا 15 دیماه سال جاری با شعار آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر و با هدف پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی تشریح کرد: دیابت و پرفشاری خون با این که در سطح اول پیشگیری اهمیت دارند و روشهای سالم زندگی (سبک زندگی سالم تا حد زیادی از بروز آنها پیشگیری میکند اما به عنوان بیماری خاموش در جامعه گسترش یافته و عاملی برای بسیاری از بیماریهای خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم است.
عیناللهی تصریح کرد: 83 درصد از کل مرگومیرها به دلیل بیماریهای غیرواگیر است و سالانه 300 هزار نفر در کشور نیز بر اثر این بیماریها حان خود را از دست میدهند. 32 درصد افراد بالای 18 سال در ایران فشار خون دارند که آمار قابل توجهی است اما برخی از افراد حتی یک بار نیز فشار خون خود را بررسی نکردهاند و 60 درصد افراد مبتلا به پرفشاری خون از ابتلای خود به این بیماری خبر ندارند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین 30 هزار مرگ در کشور سالانه بر اثر دیابت رخ میدهد در حالی که 30 درصد از افراد از ابتلا به آن بیخبرند.
وی گفت: امیدواریم در این پویش بتوانیم 70 درصد جمعیت کشور را برای پیشگیری از دیابت و فشار خون، غربالگری کنیم.
به گفته وزیر بهداشت، این پویش افراد بالای 18 سال جامعه را که جمعیتی بالغ بر 45 میلیون نفر هستند، در زمینه دو بیماری دیابت و پرفشاری خون از تاریخ 20 آبان تا 15 دی ماه 1402 مورد غربالگری قرار میدهد. مراقبان سلامت در تمام واحدهای بهداشتی و درمانی، به نحوی که طی روزهای آینده اعلام خواهد شد آماده ارزیابی وضعیت سلامت و انجام مداخلات لازم و ارائه آموزشهای مناسب به مردم خواهند بود.
وی افزود: همزمان، آموزش عمومی برای اصلاح شیوه زندگی نیز به عموم هموطنان ارائه خواهد شد تا مراقبتهای اولیه برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر انجام شود، زیرا این بیماریها عامل اصلی ناتوانی و مرگ و میر در کشور هستند.
در ادامه کوروش اعتماد؛ مدیرکل دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت نیز درباره این پویش گفت: جمعیت هدف این پویش افراد بالای 18 سال هستند که در مناطق روستایی، شهرهای زیر 20 هزار نفر و 93 شهر مجری برنامه «سلامت خانواده» که جمعیتی بالغ بر 26 میلیون نفر هستند با پوشش 100 درصد تحت پوشش قرار می دهد.
وی افزود: در سایر مناطق کشور که 28 میلیون جمعیت بالای 18 سال داریم، نیز انتظار داریم شاهد پوشش 70 درصدی پویش باشیم.
وی ادامه داد: از امروز 20 آبان که تاریخ آغاز پویش است تا پایان 15 دی ماه انتظار داریم نزدیک به 45 میلیون نفر از جمعیت بالای 18 سال کشور از نظر پرفشاری خون و دیابت ارزیابی و غربالگری شوند.
مدیرکل دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: دلیل اجرای این پوش نیز این است که یک چهارم افراد مبتلا به دیابت در کشور و 60 درصد افرادی که پرفشاری خون دارند از بیماری خود بی اطلاعاند.
اعتماد تصریح کرد: هدف اصلی ما در «پویش ملی سلامت» شناسایی زودرس این افراد، ارتقای سواد سلامت و کاهش عوارض ناشی از این دو بیماری است.
وی در پایان گفت: افراد میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشتی سراسر کشور در این پویش شرکت کنند. همچنین افراد بالای 18 سال با مراجعه به لینکی که با پیامک برای آن ها ارسال خواهد شد، می توانند به صورت خوداظهاری بیماری پرفشاری خون یا دیابت خود را ثبت کنند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران