به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نادر توکلی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران بهعنوان یکی از دانشگاههای شاخص و پیشرو در کشور، در حوزههای خدماتی، آموزشی، پژوهشی، بینالمللیسازی و ارتقای علمی فعالیت میکند و بهطور مستمر در مرزهای دانش حرکت دارد. سال گذشته، برنامه راهبردی دانشگاه تدوین شد و اهداف این برنامه در دوره جدید نیز پیگیری خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: با توجه به حضور دکتر پزشکیان، یکی از چهرههای برجسته حوزه سلامت در رأس دولت، موضوع عدالتمحوری، توجه به مناطق کمبرخوردار، تأمین منابع و نیروی انسانی، و اجرای طرح پزشکی خانواده از اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران بیش از 1100 عضو هیئت علمی دارد و منابع انسانی و دانشجویان رشتههای علوم پزشکی در مقاطع مختلف از سرمایههای ارزشمند دانشگاه محسوب میشوند و باید به آنها توجه ویژهای شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره وضعیت فرسودگی و بازسازی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بیان کرد: توسعه بیمارستانها و فضاهای درمانی در دستور کار قرار دارد. تعدادی از بیمارستانهای تهران هشدار فرسودگی دریافت کردهاند.
وی افزود: یکی از شاخصترین بیمارستانهایی که تحت بازسازی قرار گرفته، بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) است که این روند در دوره قبلی پیگیری شد و با کمک خیرین توانستیم بخشی از این بیمارستان را که در شرایط بحرانی قرار داشت، از بحران خارج کنیم. همچنین بخش بستری بیمارستان لولاگر به دلیل فرسودگی تعطیل شده و به دنبال جایگزینی برای آن هستیم. در حال حاضر، فقط کلینیکهای سرپایی در این بیمارستان فعالاند. البته این بیمارستان 110 تخت بستری داشته و با استفاده از نظام ارجاعی که برای آن تعریف شده و توسعهای که در بیمارستانهای دیگر داشتیم، کمبود تخت جبران شده و بیماران به سایر مراکز ارجاع داده میشوند. بیمارستان فیروزآبادی جایگزین شده و ساختمان جدید بیمارستان شهدای هفتم تیر نیز در حال ساخت است. بیمارستان شهدای یافتآباد نیز دچار فرسودگی است و بیمارستان اکبرآبادی، که یکی از فعالترین مراکز تولد نوزادان است، بخش کلینیکش بازسازی شده، اما ساختمان آن نیاز به نوسازی دارد. بهدلیل فرسودگی بیمارستانها، بیمارستان بابالحوائج بهعنوان جایگزین بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری در نظر گرفته شده است. همچنین ساختمان جدید بیمارستان فیروزگر توسعه یافته و به بهرهبرداری رسیده است. بازسازی و نوسازی بیمارستانها اولویت اصلی ماست.
توکلی افزود: در شهرستانهای اطراف تهران، بیمارستانهای ملارد، شهر قدس و شهریار بهتازگی ساخته شدهاند و برای بیمارستان امام سجاد(ع) در شهریار طرح توسعه داریم. بیمارستان امام حسین در شهرستان بهارستان نیز نیاز به بازسازی دارد.
وی افزود: در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بالغ بر 3000 تخت بیمارستانی وجود دارد که اگر به آن جمع کل تختهای بیمارستانهای خصوصی و خیریه و عمومی غیردولتی اضافه کنیم، یک هفتم حوزه درمان کشور در 12 تا 13 هزار تخت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران داریم. همچنین 40 درصد حوزه خدمتی را در استان تهران پوشش میدهیم.
توکلی با بیان این که در دانشگاه علوم پزشکی ایران با کمبود پرستار مواجه هستیم، بیان کرد: دانشگاه ما در زمینه مطالبات پرستاری عقبماندگی زیادی ندارد و جزو دانشگاههایی است که مطالبات پرستاران را بهروز پرداخت کرده است. اما بحث اساسی در حوزه پرستاری، جبران کمبود نیرو است. بخشی از کمبود نیروی پرستاری از طریق اضافهکاری پرستاران جبران میشود. مسائل پرستاری صرفاً مربوط به پرداختها نیست و توجه ویژه به پرستاران در بیمارستانها و بررسی مشکلات آنها باید انجام شود تا به نگهداشت نیرو کمک شود. بحث اسکان پرستاران و تأسیس پانسیونهای پرستاری نیز برای نگهداشت نیرو اهمیت زیادی دارد؛ زیرا هزینه مسکن در کلانشهرها، به ویژه تهران، با میزان درآمد پرستاران در تناسب نیست و اجاره مسکن در تهران بالاست. بنابراین در کنار توجه به نظام پرداختی پرستاران، باید به اسکان آنها نیز توجه کنیم. کمبود نیروی پرستاری میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند. البته دانشگاه علوم پزشکی ایران پرستاران بسیار همراه و دلسوزی دارد و با کمک آنها توانستهایم خدمات درمانی را بهطور مناسب ارائه کنیم.
وی با بیان این که یکی دیگر از دغدغهها، رسیدگی به رزیدنتها در بیمارستانهاست، گفت: در بسیاری از کشورها دوره دانشجویی بهعنوان شغل محسوب میشود، زیرا دستیاران بار درمانی زیادی در بیمارستانها به دوش میکشند. اینکه اخیراً تصویب شده که دوره دستیاری پزشکی بهعنوان شغل حساب شود، میزان پرداختی آنها را به عدد مطلوبتری میرساند و برای آنها شرایط بهتری رقم خواهد زد.
توکلی با اشاره به اهمیت جوان شدن جمعیت کشور تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستانهای اکبرآبادی و فیروزآبادی خدمات سطح سوم و فوق تخصصی درمان ناباروری را با تعرفه دولتی ارائه میکنند و اولویت ما در دانشگاه توسعه مراکز درمان ناباروری خواهد بود. در بخش نظارت بر امور درمان نیز هرگونه مشارکت و مبادرت به سقط جنین را پیگیری میکنیم و این موارد جرمانگاری میشود تا از سقط جنین پیشگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به پرسش دیگری درباره فعالیت دانشگاه در حوزه بینالملل گفت: تعداد زیادی از دانشجویان عربزبان در دانشگاه ما تحصیل میکنند و با همکاری نهاد نمایندگی رهبری، برنامههای فرهنگی متناسب با فرهنگ و شرایط آنها برگزار میشود. همچنین برنامهای داریم تا در زمینه تجهیز و ساخت خوابگاه برای این دانشجویان خارجی تمرکز کنیم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران