به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی، روز شنبه سوم خرداد ۱۴۰۴، در سالن کنفرانس سازمان غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدا، مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری سلامت گفت: امیدواریم از این نمایشگاه به عنوان یکی از راهبردهای حوزه تجهیزات پزشکی استفاده کنیم.
وی افزود: آنچه امروز در حوزه تجهیزات و دارو شاهد هستیم، به خاطر همت تولیدکنندگان داخلی است.
قانعی ادامه داد: واردات مواد اولیه تجهیزات پزشکی حدود ۲ میلیارد دلار است که البته گاهی اوقات به تکنولوژیهایی است که اصلاً صرفه اقتصادی ندارد.
محمدمهدی علاالدین معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، نیز گفت: برگزاری این نمایشگاه را یک رویداد بسیار ارزشمند در حوزه سلامت میدانیم.
وی افزود: این نمایشگاه، جلوهای از صنعت تجهیزات پزشکی کشور است و هر سال شاهد رونق و اعتلای این رویداد بودهایم.
علاالدین ادامه داد: در نمایشگاه امسال، اداره کل تجهیزات پزشکی به عنوان تنظیم گر حضور خواهد داشت و با برپایی میز خدمت در این نمایشگاه، پاسخگوی فعالان این حوزه خواهد بود.
وی افزود: رونمایی از فناوریهای جدید در این نمایشگاه، یکی از راهبردهای این رویداد است.
علاالدین گفت: در حاشیه این رویداد، اجلاس مدیران حوزه تجهیزات پزشکی را برگزار خواهیم کرد. همچنین، از مسئولین فنی بیمارستانها برای بازدید از نمایشگاه دعوت خواهیم کرد.
وی افزود: صادراتی که در حوزه تجهیزات پزشکی داشتهایم، در خور این صنعت نیست و باید تلاش بیشتری برای صادرات داشته باشیم.
علاالدین گفت: ۱۴۴۲ شرکت فعال فناور در کشور داریم که ۷۹ هزار قلم IRC را تولید میکنند.
معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی افزود: تجهیزات پزشکی در دنیا رو به رشد بوده و دائماً از فناوریهای روز برای حوزه سلامت استفاده میشود. همین مسئله باعث شده ناگزیر به واردات خیلی از اقلام تجهیزات پزشکی هستیم.
وی گفت: ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات پزشکی از لحاظ عددی، از محل تولید داخل تأمین میشود که البته ۳۱ درصد ارزش بازار این حوزه را برای خود اختصاص داده است.
علاالدین ادامه داد: در مورد کمبود تجهیزات پزشکی در کشور، باید گفت سال گذشته مشکل جدی نداشتیم. اگرچه مشکلاتی در خصوص تخصیص و انتقال ارز داریم.
وی افزود: کمبود جدی در زمینه تجهیزات پزشکی نداریم، اما نگرانی در این حوزه وجود دارد.
در ادامه، عبدالرضا یعقوب زاده از فعالان صنعت تجهیزات پزشکی، گفت: از برگزاری چند رویداد و نمایشگاه در حوزه تجهیزات پزشکی، راضی نیستیم.
وی افزود: تشویق برای واردات تجهیزات پزشکی از سوی دولت، ناشی از اختصاص ارز ۴۲۰۰ بوده که اگر مثل دارو، به ۲۸۵۰۰ تغییر کند، میزان واردات از دو میلیارد دلار به یک میلیارد کاهش خواهد یافت.
یعقوب زاده گفت: هدف از برگزاری نمایشگاه، نمایش دستاوردهای فعالان صنعت برای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است.
وی افزود: پتانسیل خوبی برای صادرات تجهیزات پزشکی در منطقه داریم، اما وقتی تحریم هستیم و نمیتوانیم پول آن را بگیریم، صادرات دشوار میشود.
یعقوب زاده در ارتباط با شعار سال، گفت: امیدواریم از تشویق واردات بگذریم که همین مسئله باعث تقویت صنعت داخلی خواهد شد.
وی افزود: دولت باید سوبسید را به آخر زنجیره تأمین بدهد تا مصرف کنندگان تجهیزات پزشکی تحت فشار قرار نگیرند.
یعقوب زاده گفت:
نظرات کاربران