مریم حسینزاده؛ کارشناس شرکت دانشبنیان ایلیا بنیان دانش” در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: این شرکت دانشبنیان از سال 1389 تأسیس شده و از سال 1390 نیز مجوز دانشبنیانی آن صادر شده است و از سال 1391 نیز مطالعات برروی آب و هوای را آغاز کرده است.
وی گفت: آن چیزی که در مطالعات آب و هوایی اهمیت دارد مطالعه لایه یونوسفر است که این لایه اطلاعاتی را در حوزه آب و هوا، بارشها، پیشنشانگرهای زلزله و پیشنشانگرهای سایر بلایای طبیعی کاربرد دارد.
حسینزاده گفت: سونداژ یونی که در ایران وجود داشته و از سال 2007 دیگر کار نمیکرده و قدیمی شده است را بومیسازی کردیم و اطلاعات یونوسفری لایه یونوسفر را در بالای سرخود جمعآوری کردیم. با استفاده از دادههای بدستآمده میتوان پاسخهای علمی به جریانات و ادعاهای هالیوودی مثل هارپ و دزدی ابرها پاسخ داد.
وی گفت: عنوان این محصول رادار سونداژ یون یا “ایلیا IS110” است و این رادار مساحت بزرگی دارد و آن چیزی که قابل فروش است دیتا و دادههایی است که این رادار ارائه میکند.
حسینزاده گفت: از دی ماه سال 1400 به طور 24 ساعته کار پایش لایه یونوسفر را انجام میدهد و حداکثر 4 اسکن در ساعت انجام میدهد و حداقل ارتفاع پایش این دستگاه از سطح زمین 1200 کیلومتر است.
وی گفت: یک پژوهشگاه علمی قوی در آلاسکا وجود دارد که پروژه هارپ آنجا تأسیس شده است که تاثیرات تابش بر روی لایه یونوسفر را بررسی میکنند. لایه یونوسفر یک لایه یونی در اطراف زمین است و هر تغییری حتی کوچک در هر نقطه از دنیا در لایه یونوسفر رخ دهد، در بخشهای دیگر لایه یونوسفر تاثیر میگذارد و به تبع آن شاهد تغییرات آب و هوایی هستیم به عنوان مثال گرمایش زمین یکی از کوچکترین آسیبهای دستکاریهای لایه یونوسفر به شمار میرود.
به گزارش تسنیم، “یونوسفر” بخشی یونیده از جو بالایی زمین است، از حدود 48 کیلومتر (30 مایل) تا 965 کیلومتر (600 مایل) بلندی دارد. این لایه پرتوهای خطرناک فرابنفش و پرتو ایکس خورشید را ربوده و مانند سقفی از ورودشان به زمین پیشگیری کرده تا زندگی بر روی سیاره زمین امکانپذیر شود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران