0

فیلم/ گفت‌وگوی اختصاصی تسنیم با وزیر بهداشت عراق| از تمهیدات بهداشتی برای اربعین تا راه‌اندازی دانشگاه ایرانی در کربلا

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نزدیکی جغرافیایی ایران و عراق به یکدیگر، کنار اشتراکات فرهنگی و مذهبی، منجر به رفت‌وآمدهای گسترده بین این دو کشور شده است؛ از سوی دیگر به‌دلیل برخورداری ایران از دانش روز پزشکی و ظرفیت‌های درمانی موجود در ایران،‌ سالانه تعداد زیادی از گردشگران سلامت برای درمان بیماری خود از کشور عراق به ایران سفر می‌کنند.

این مسائل، ضرورت افزایش همکاری‌ها در حوزه سلامت برای تأمین سلامت زوار ایرانی و عراقی را پررنگ‌تر کرده است.

در همین راستا وزارت‌خانه‌های بهداشت ایران و عراق برای افزایش همکاری‌ها در حوزه بهداشتی و درمانی، ‌تفاهمنامه‌ای امضا کرده‌اند.

“دکتر صالح الحسناوی” وزیر بهداشت کشور عراق که در رأس هیئتی بلندپایه به ایران سفر کرده بود، در حاشیه انعقاد این تفاهمنامه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم درباره تمهیدات عراق برای تأمین سلامتی زائرین ایرانی، راه‌اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا و تمهیدات وزارت بهداشت عراق برای تسهیل ورود گردشگران عراقی به ایران برای دریافت خدمات درمانی، توضیحاتی ارائه کرده است که در ادامه فیلم آن را مشاهده می‌کنید:‌

کشور عراق , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , اربعین 1402 ,

صالح الحسناوی، وزیر بهداشت عراق در پاسخ به این سؤال که دولت عراق برای ارائه خدمات درمانی و تأمین بهداشت و سلامتی زوار ایرانی در ایام اربعین حسینی، چه تدابیری اندیشیده است، اظهار کرد: پس از سقوط رژیم صدام میلیون‌ها زائر از کشورهای مختلف مخصوصاً جمهوری اسلامی ایران به عتبات عالیات به‌ویژه در ایام اربعین مشرف می‌شوند. وزارت بهداشت عراق یکی از وزارتخانه‌هایی است که خدمات بسیار خوبی به عموم مردم به‌ویژه زائران ارائه و سعی می‌کند که در جهت تأمین سلامت زائران ایرانی هم خدمات ارزنده‌ای ارائه کند، از جمله این خدمات، مراکز بهداشتی و درمانی است که برای ارائه خدمت به زائران در نزدیکی محل اقامت آن‌ها مستقر می‌شوند و خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی عراق به‌صورت رایگان به زائران تقدیم خواهد شد.

الحسناوی در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر این که دولت عراق، چه امکانات و تسهیلاتی را در اختیار آن دسته از شهروندان عراقی قرار می‌دهد که برای کارهای درمانی و پزشکی به ایران می‌آیند، تصریح کرد: شهروندان عراقی در رابطه با درمانشان آزاد هستند و الزامی برای آنها وجود ندارد که در داخل کشور این خدمات را دریافت کنند.

وی اضافه کرد: در رابطه با درمان خارج از کشور یا درمان در جمهوری اسلامی ایران یک سری از شهروندان به‌صورت رغبت‌های شخصی و خاص خودشان به جمهوری اسلامی ایران می‌آیند و این افراد آزاد هستند که بیمارستان و پزشک معالج خود را انتخاب کنند و هزینه درمانشان را هم از هزینه شخصی خودشان پرداخت می‌کنند؛ درست است که سفارت جمهوری عراق در تهران خدمات ارزنده و مساعدت‌هایی به شهروندان عراقی ارائه می‌دهد اما این شهروندان با هزینه شخصی خودشان درمان می‌شوند. ما امیدواریم ظرف این سفر این روند را به‌صورت سازماندهی‌شده ارائه کنیم که هم خدمتی به شهروندان عراقی و هم خدمتی به مراکز درمانی جمهوری اسلامی باشد.

وزیر بهداشت کشور عراق همچنین درباره راه‌اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در شهر مقدس کربلا بیان کرد: سیستم بهداشتی و آموزشی در عراق تفاوت‌هایی با سیستم بهداشتی و آموزشی در جمهوری اسلامی ایرانی دارد؛ سیستم آموزش پزشکی در جمهوری اسلامی ایران مربوط به وزارت بهداشت است و همچنین تمام دانشگاه‌ها و آموزش پزشکی و خدمات درمانی در حیطه وزارت بهداشت است اما در عراق دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها مربوط به وزارت آموزش عالی و خدمات درمانی، مربوط به وزارت بهداشت عراق است. ما از جانب وزارت بهداشت عراق یکی از حامیان وزارت آموزش عالی برای ارائه خدمات بهتر به مراکز آموزشی هستیم.

وی تصریح کرد: ما از دانشگاه “السبطین” که نمونه‌ای از همکاری بین دانشگاه تهران و وزارت آموزش عالی عراق است و در واقع شعبه‌ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران در شهر مقدس کربلاست حمایت می‌کنیم و هرچه را در توان داریم، در رابطه با زیرساخت‌هایی از جمله مؤسسات و بیمارستان‌‎ها و اساتید این دانشگاه ارائه می‌کنیم زیرا باید سطح علمی دانشجویانی که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند ارتقا یابد تا بتوانند در آینده خدمات ارزنده و خوبی به بیماران ارائه دهند. ما به‌عنوان وزارت بهداشت حمایت می‌کنیم تا این دانشجویان به سطح بالایی برسند تا خدمات درمانی ارائه‌شده از سوی آن‌ها، موردپذیرش وزارت بهداشت قرار بگیرد.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم+

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *