0

ضرورت ایجاد کمیته صیانت از حقوق پزشکان

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور روز چهارشنبه در سمینار تازه‌های دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی که در بیمارستان میلاد برگزار شد، با تاکید بر اینکه توانمندسازی پزشکان عمومی بحث مهمی است و نظام پزشکی در حال پیگیری ایجاد آن است، افزود: آنقدر متخصص در کشور نداریم و توزیع نیز عادلانه نیست، پزشکان عمومی می‌توانند در مناطق مختلف به مردم خدمات با کیفیت ارائه دهند.

وی ادامه داد: کمیته توانمندسازی پزشکان عمومی نیاز کشور است و باید از ظرفیت این پزشکان در برنامه پزشک خانواده استفاده کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: ۸۸ هزار پزشک عمومی در کشور داریم که ۵۵ هزار نفر فعال هستند و ۳۳ هزار نفر کار طبابت انجام نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه ظرفیت رزیدنتی باید از پزشکان عمومی تأمین شود و افزایش ظرفیت پزشکی ضرورتی ندارد، افزود: باید مسائل معیشتی پزشکان عمومی تأمین شود تا آنها رغبت به تحصیل در تخصص‌های بیهوشی و اطفال که به شدت کمبود داریم را داشته باشند.

رئیس زاده گفت: نباید با افزایش ظرفیت پذیرش سلامت مردم را به خطر بیاندازیم و ضرورت ندارد دانشجوی صفر کیلومتر تربیت کنیم باید مسائل معیشتی پزشکان عمومی را برطرف کنیم و متناسب با زیرساخت‌های کشور پیش رویم.

وی تاکید کرد: باید در مراکز درمانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی واحد حقوقی قوی وجود داشته باشد تا حقوق پزشکان و پرسنل بیمارستان‌ها تضعیف نشود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور افزود: نامه‌ای در این زمینه به رئیس جمهور ارائه شده است و دولت می‌تواند لایحه‌ای جامع برای دفاع از حقوق پزشکان را به مجلس ارائه دهد.

رئیس زاده در مورد تعرفه‌های پزشکی گفت: امیدواریم سازمان برنامه و بودجه و دولت مصوبه شورای عالی بیمه را در مورد تعرفه‌های پزشکی تغییر ندهند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: کمیسیون ملی تأیید صلاحیت پزشکی مهم است و درخواست کردیم از وزیر بهداشت این کمیسیون را فعال کند.

در ادامه، محمد نرگسی نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران گفت: دیابت یکی از معضلات بزرگ بهداشتی درمانی است که جامعه ما امروز با آن درگیر است. بخاطر اهمیت این موضوع انجمن پزشکان عمومی تصمیم به برگزاری برنامه‌های آموزشی برای پزشکان عمومی سراسر کشور کرد تا در این سمینار جدیدترین روش‌های درمان و کنترل عوارض دیابت بررسی شود.

وی افزود: همانطور که می‌دانید در کشور ما چیزی حدود هفت تا هفت و نیم میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و تعدادی هم مبتلا هستند ولی از بیماری خود خبر ندارند و ضرورت دارد سیستم بهداشتی و درمانی ما با توجه به مشکلاتی که این بیماران می‌توانند در طی روند زندگی یک فرد مبتلا ایجاد کند تمرکز بیشتری برای پیشگیری، درمان و کنترل عوارض دیابت برای بیماران به خرج دهند.

نرگسی ادامه داد: دیابت یک مشکل جهانی است و برآورد شده در کل دنیا چیزی حدود ۵۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و طبق آمارها بین هر ۶ الی ۱۰ ثانیه یک نفر در دنیا در اثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد.

وی اظهار داشت: می‌توانیم با درمان درست و تحت نظر قراردادن درست بیماران هم طول عمر طبیعی به آنها بدهیم هم زندگی کیفی تری به آنها ببخشیم و یک بخش عمده این کار باید توسط جمعیت ۸۰ هزار نفری پزشکان عمومی انجام شود که به عنوان خط اول درمان در حال ارائه خدمت به مردم هستند.

نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران در پایان خاطر نشان کرد: انجمن پزشکان عمومی بر اساس رسالت خود و با همکاری اساتید دانشگاه‌های تهران اقدام به برنامه ریزی و اجرای سمینار تازه‌های درمان دیابت کرده که این سمینار ۳۰ آبان تا ۲ آذر در سالن همایش‌های دکتر غرضی برگزار می‌شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *