رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از بررسی و نهایی شدن سند جامع مدیریت خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت، سند مداخلات ویژه سلامت و ایمنی ترافیک و همچنین سند تغییر اقلیم و اثرات آن بر سلامت خبر داد.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسماعیل مطلق در جلسه حوادث ترافیکی و تروما اظهار کرد: در زمینه حوادث ترافیکی و تروما باید سند جامعی داشته باشیم تا بتوانیم از اینگونه حوادث پیشگیری کنیم.
او با بیان اینکه سن امید به زندگی در کشور به ۷۵ سال رسیده است، گفت: باید تمامی سازمانها و وزارتخانههای مرتبط با سلامت، برای افزایش کیفیت سلامت در جامعه تلاش کنند و در حوزه سلامت باید کیفیت در اولویت باشد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اظهار کرد: رئیسجمهور نگاه ویژهای به حوزه سلامت و در اکثر جلسات به کیفیت سلامت مردم و افزایش امید به زندگی مردم تأکید دارد.
مطلق در ادامه با بیان اینکه مصوباتی را در شانزدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در زمینه ارائه خدمات اورژانس داشتهایم، بیان داشت: سند جامع مدیریت خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت، سند مداخلات ویژه سلامت و ایمنی ترافیک و همچنین سند تغییر اقلیم و اثرات آن بر سلامت از جمله اسنادی هستند که در مراحل بررسی و یا نهایی شدن هستند.
او افزود:طی چندین سال اخیر مرگ ناشی از حوادث ترافیکی بین ۱۷ تا ۲۰ هزار مرگ در سال بوده است و نرخ مرگ ناشی از حوادث ترافیکی حدود ۲۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در ادامه گفت: بر اساس برآوردهای اولیه مستخرج از کوهورت سلامت و ایمنی ترافیک پرشین، حدود ۹ درصد از مصدومیتهای بستری در بیمارستانهای با بخش تخصصی تروما، مبتلا به ناتوانی شدید بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی میشوند که بخش قابل توجهی از این ناتوانیها دائمی میشود. همچنین طبق برآوردها سالانه حداقل ۱۷ هزار نفر به دلیل حوادث ترافیکی دچار اختلال استرس پس از تروما میشوند.
مطلق در پایان افزود: متأسفانه علیرغم انتظار روند کاهشی بر اساس برنامههای کشوری، آمار مرگ ناشی از حوادث ترافیکی نسبت به سال قبل ۱۶ درصد افزایش داشته است. همچنین در چهار ماهه سال جاری افزایش ۱۰ درصدی را نسبت به سال گذشته داشتهایم.
نظرات کاربران