به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد نجاتیان امروز در شبکه سلامت درباره مطالبه پرستاران از دولت چهاردهم اظهار کرد: ما در ایام کرونا با بحران بینالمللی کمبود نیروی انسانی پرستاری و نیروهای مراقبتکننده از بیماران از جمله در ایران نیز مواجه شدیم و در روزهای اول کرونا که هیچ درمان و واکسنی وجود نداشت و تنها امکاناتی که برای بیماران مهیا بود اقدامات مراقبتی بود، پرستاران در صحنه حاضر شدند.
وی افزود: در آن زمان نیازمند افزایش ظرفیتهای نظام سلامت بودیم بر همین مبنا تصمیم گرفته شد که از ظرفیت همه نیروها از جمله به صورت موقت استفاده شود. بر این اساس پرستارانی که طرحی بودند در قالب تمدید طرح و برخی از پرستاران نیز با قراردادهای 90 روزه مشغول به کار در بخشهای کرونا شدند.
وی ادامه داد: در زمان حاضر بعد از کرونا وظیفه داریم که از خدمات این افراد استفاده و از آنها قدردانی کنیم. زمانی که کشور در شرایط بحرانی بود پرستاران پای کار آمدند و انتظار این بود که در پایان این دوران که شرایط به حالت عادی بازمیگردد کشور نیز به زحمات این افراد پاسخ دهد.
نجاتیان تصریح کرد: سیستم سلامت نیازمند نیروی پرستار است و باید به اندازه کافی نیرو وجود داشته باشد. در آزمونهای استخدامی که برگزار شد برخی از پرستاران توانستند از امتیازاتی که بابت فعالیت آنها در دوران کرونا در نظر گرفته شده استفاده کنند و وارد سیستم سلامت شوند اما برخی به دلیل اینکه نتوانستند در این آزمون نمره کسب کنند یا نتوانستند در آزمون شرکت کنند تعیین تکلیف نشدهاند و برخی از آنها در وضعیت قراردادی و برخی به صورت اتمام قراردادی هستند.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: در مجلس قبلی طی دو مرحله بررسی و این موضوع مطرح شد که مجوز جذب نیروهای کرونا صادر شود اما این اتفاق نیفتاد و امیدواریم در دولت و مجلس جدید مجوز استخدام نیروهای دوران کرونا بدون قید و شرط صادر و فقط صلاحیتهای عمومی این افراد بررسی شود.
وی با یادآوری این موضوع که ممکن است در سالهای آینده نیز با همه گیریهایی مواجه شویم، تأکید کرد: به همین دلیل باید انگیزه نیروهای بهداشت و درمان را حفظ کنیم تا اگر به خدمات این افراد نیازمند بودیم، دوباره به صحنه بیایند.
نجاتیان خاطرنشان کرد: در زمینه پیگیری مطالبات پرستاران دو ارگان مهم نقش ایفا میکنند که یکی مجلس شورای اسلامی است که میتواند این مجوزها را صادر کند و دوم سازمان امور اداری و استخدامی است. وزارت بهداشت مایل به دریافت این مجوزهاست و چندین بار نامهنگاری برای جذب نیرو صورت گرفته و بنابراین اگر دو ارگان ذکرشده مجوز را صادر کنند این مشکل برطرف میشود. در نهایت آرزو میکنیم هیچکس بیمار نشود اما اگر بیمار شد بتوانیم او را با کمترین عارضه و پایینترین هزینه درمان کنیم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران