به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا شالبافان، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و دکتر زینب نصیری، مشاور امور اجتماعی وزیر بهداشت در این بازدید که با هدف بررسی نحوه ارائه خدمات روانی-اجتماعی انجام شد، فرآیند ارزیابی سلامت روان از زمان اسکان اولیه این افراد مورد ارزیابی قرار دادند.
این خدمات که از حدود ۱۰ روز پیش با مشارکت کارشناسان سلامت روان معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران آغاز شده، با همکاری بینبخشی، روانشناسان نهادهای مختلف و داوطلبان در حال اجراست.
در این طرح، پس از انجام ارزیابی اولیه و مداخلات کوتاهمدت روانی، در صورت نیاز، افراد برای دریافت خدمات تخصصیتر به روانپزشک، مددکار اجتماعی، درمانهای انفرادی یا گروهی و همچنین مراکز جامع خدمات سلامت روان “سراج” ارجاع داده میشوند.
در شرایطی که آثار روانی جنگ تحمیلی هنوز بر زندگی برخی از آسیبدیدگان سایه افکنده، ارائه این نوع خدمات نه تنها یک اقدام حمایتی بلکه یک ضرورت انکارناپذیر در راستای بازتوانی و بازسازی روانی و اجتماعی این افراد بهشمار میرود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، بیتوجهی به زخمهای پنهان جنگ، میتواند به تداوم آسیبهای فردی و اجتماعی منجر شود؛ در حالیکه مداخلات روانی بهموقع و هدفمند، نقش کلیدی در کاهش آلام، افزایش کیفیت زندگی و بازگشت این افراد به زیست فعال و سالم اجتماعی دارد.
نظرات کاربران