0

تشریح سه اولویت نخست وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، طاهر موهبتی، در نشست وبیناری با معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، ضمن تأکید بر اهمیت نیروی انسانی گفت: هیچ فاکتوری در سازمان به اندازه نیروی انسانی تأثیرگذار نیست. اگر فردی دغدغه معیشت داشته باشد، نمی‌توان از او انتظار بهره‌وری کامل داشت. نیروی انسانی در همه سطوح باید تکریم شود و ما وظیفه داریم این حس را در کارکنان ایجاد کنیم که برای سازمان اهمیت دارند.

وی با اشاره به حمایت وزیر بهداشت، از این رویکرد ادامه داد: در نگاه وزیر، اصالت با نیروی انسانی است؛ چه در بهترین شرایط و چه در دشوارترین وضعیت‌ها.

موهبتی با اشاره به دستورالعمل اخیر رفاهی گفت: بر اساس مصوبات هیئت امنا و این بخشنامه، دانشگاه‌ها موظفند دو تا سه درصد از درآمد اختصاصی خود را به امور رفاهی کارکنان اختصاص دهند. همچنین، چنانچه دانشگاهی بتواند از محل مسئولیت اجتماعی یا توازن منطقه‌ای منابعی جذب کند، وزارت بهداشت ۳۰ درصد معادل منابع جذب شده را از منابع ستاد کمک خواهد کرد.

وی با انتقاد از صرف درآمد اختصاصی برای پروژه‌های عمرانی، تصریح کرد: هیچ‌گونه هزینه‌ای برای توسعه پروژه‌ها یا خرید تجهیزات سرمایه‌ای پروژه‌های جدید نباید از درآمد اختصاصی برداشته شود. اولویت اول، دوم و سوم ما نیروی انسانی است و این منابع باید در همان مسیر هزینه گردد.

موهبتی به ضرورت ارتباط مستقیم با کارکنان اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب‌های بزرگ، ایجاد سازمان‌های غیررسمی در درون سازمان‌هاست که نتیجه آن نارضایتی و فاصله گرفتن از سیاست‌های اصلی است. مدیران باید با کارکنان جلسات مستقیم برگزار کنند. تجربه موفق چهارشنبه‌های پاسخگویی در ستاد وزارتخانه نمونه‌ای از این ارتباط مؤثر است که دانشگاه‌ها نیز می‌توانند آن را متناسب با شرایط خود اجرایی کنند.

معاون وزیر بهداشت همچنین به راهکارهای متنوع رفاهی از جمله اختصاص سبد کالا، برنامه‌ریزی سفرهای کوتاه‌مدت، فراهم‌سازی امکانات اقامتی و ارتقای سلامت جسمی و روانی کارکنان اشاره کرد و افزود: طرح ایجاد پرونده سلامت برای کارکنان که در ستاد آغاز شده، می‌تواند با امکانات موجود در دانشگاه‌ها نیز عملیاتی شود.

وی از معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌ها خواست در جذب تسهیلات بانکی برای کارکنان، فراهم کردن سفرهای زیارتی و سیاحتی، و برنامه‌ریزی برای بازنشستگان نیز اقدامات مؤثری انجام دهند و ادامه داد: تأمین مسکن برای کارکنان می‌بایست از اهداف کلان و درازمدت تمامی دانشگاه‌ها باشد و این موارد باید با نگاه راهبردی و با اولویت دادن به کرامت و انگیزه نیروی انسانی انجام شود.

موهبتی تأکید کرد: مصوبات هیئت امنا و مفاد دستورالعمل رفاهی کارکنان باید مورد توجه دانشگاه‌ها قرار گیرد و لازم الاجرا است.

وی همچنین گفت: در شرایط فعلی، فرصت تاریخی برای توجه به نیروی انسانی در نظام سلامت فراهم شده است. مدیران باید با جسارت، پیگیری و نگاه انسانی از این فرصت بهره ببرند و بدانند که کارکنان راضی، سلامت جامعه را نیز تضمین می‌کنند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *