0

تراکم پزشک در تهران بالاتر از سایر شهرهاست/ چرا برخی پزشکان با بیمه قرارداد نمی‌بندند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس‌زاده در نشست خبری امروز در سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد‌: در راستای قانون تسهیل کسب و کار، میزان امتیازات لازم برای تاسیس مطب در پنج کلانشهر را کاهش دادیم و بنابراین اخذ امتیازهای لازم جهت تاسیس مطب تسهیل شده است. همچنین آمار ترک تحصیل در دوره رزیدنتی بالا نیست.

کیفیت نباید فدای کمیت شود

وی افزود: ظرفیت رشته‌های تخصصی افزایش یافته اما نباید کیفیت خدمات درمانی کاهش یابد. مخالف افزایش ظرفیت پزشکی نیستیم اما نباید استانداردهای آموزشی در حوزه آموزش پزشکان و متخصصین حوزه سلامت کاهش پیدا کند بنابراین مخالفت با افزایش ظرفیت پزشکی نباید به عنوان تعارض منافع تلقی شود.

عدم اجرای پزشکی خانواده علت مراجعه مردم از شهرستان‌ها به پایتخت

رئیس‌زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت مراجعه مردم از شهرستان‌ها به تهران برای دریافت خدمات درمانی بیان کرد: راهکار حل مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم، اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. الان به دلیل نبود نظام ارجاع و پزشک خانواده، بیماران از شهرستان‌ها راهی تهران و شهرهای بزرگ می‌شوند زیرا نمی‌توان برای یک روستا یا شهر کوچک، همه فوق تخصص‌ها را تربیت کرد و از طرفی دیگر برخی درمان‌ها نیز صرفاً در تهران انجام می‌شود و برخی مراجعات به تهران به دلیل این است که بعضی درمان‌ها، نیاز به خدمات فوق‌تخصصی خاصی دارد؛ برای مثال پیوند مغز استخوان در برخی بیمارستان‌ها و توسط تخصص‌های خاصی انجام می‌شود و تعداد بیماران قابل توجه نیست و بنابراین منطقی نیست که این درمان‌ در همه شهرستان‌ها ارائه شود.

تراکم پزشکان در تهران بالاتر از سایر شهرها

وی با بیان اینکه توزیع پزشک در کشور باید اصلاح شود، اذعان کرد: در حال حاضر تراکم پزشکان در تهران بیش از سایر شهرهای کشور است و راه حل این مشکل، تعریف بسته ماندگاری پزشکان در مناطق کم برخوردار است.

علت عدم عقد قرارداد پزشکان با بیمه‌ها

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که “در لایحه بودجه 1402 صدور مجوز حرف پزشکی به عقد قرارداد با بیمه‌های پایه منوط شده است؛ چرا برخی پزشکان اقدام به عقد قرارداد با سازمان‌های بیمه‌گر نمی‌کنند؟” تصریح کرد: ما پیشنهاد کرده بودیم که بیمه‌ها مکلف به عقد قرارداد با پزشکان شوند اما این امر که همه پزشکان مکلف شوند که با بیمه‌هایی قرارداد ببندند که بعضاً 9 ماه در پرداخت مطالبات دیرکرد دارند؛ مورد قبول نیست. از سوی دیگر قراردادی که با پزشکان نوشته می‌شود باید مبتنی بر تفاهم هر دو طرف یعنی بیمه‌ها و پزشکان باشد و باید پرداختی‌ها به روز شود.

پیشنهاد سازمان نظام پزشکی درباره تعرفه پزشکان در سال 1402

وی درباره پیشنهاد تعرفه پزشکان در سال 1402 گفت: شورای عالی بیمه تعرفه جدیدی را مصوب و به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده و در صورت تأیید در هیئت وزیران، میزان افزایش تعرفه‌های پزشکی مشخص می‌شود. درخواستی که داشتیم این بود که میزان افزایش تعرفه‌های پزشکی قبل از لایحه بودجه اعلام شود اما محقق نشد و امیدواریم از ابتدای فروردین مراکز درمانی با تعرفه جدید کار خود را آغاز کنند. میزان افزایش تعرفه نیز در حال بررسی در سازمان برنامه و بودجه است و فعلاً نمی‌توانیم میزان پیشنهادی خود را اعلام کنیم.

وی درباره مهاجرت پزشکان نیز بیان کرد: برای هر پزشک هزینه زیادی می‌شود، زمان فارغ‌التحصیلی آنها زیاد است و کشور نیز به خدمات آن‌ها نیاز دارد بنابراین مهاجرت پزشکان امری بااهمیت است و ما موافق کوچک‌نمایی مهاجرت پزشکان نیستیم.

پزشکان مقصر مصرف غیرمنطقی سرم نیستند

رئیس‌زاده در واکنش به اخباری مبنی بر تأثیر تجویز غیرمنطقی سرم توسط پزشکان بر بروز کمبود این دارو خاطرنشان کرد: افزایش تجویز سرم منتناسب با شیوع آنفلوانزا و فصل سرما و اپیدمی کرونا بوده است و کمیته‌ای به نام تجویز منطقی دارو در وزارت بهداشت داریم که بر این امر نظارت می‌کند اما نباید افزایش مصرف سرم را صرفاً به تجویز پزشکان ربط داد زیرا اتفاق غیرمترقبه‌ای در زمینه تجویز غیرمنطقی سرم‌ رخ نداده که منجر به کمبود شدید سرم در کشور شود.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *