به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید خدایگان؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم پیرامون میزان بودجه بنیاد ملی نخبگان در سال 1404 اظهار کرد: مأموریتهایی که برای ما تعریف شده است با بودجه همخوانی ندارد!
وی گفت: در سال آذرماه سال گذشته، سند را مبنا قرار دادیم و گفتیم که اگر بخواهیم همه مأموریتها را اجرا کنیم حداقل به 6 همت بودجه نیاز داریم تا برنامههای خود را اجراییسازی کنیم.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: بودجه بنیاد ملی نخبگان با 20 درصد افزایش نزدیک به 500 میلیارد تومان در سال 1404 است که شاید از یک پژوهشکده کوچک در کشور نیز کمتر باشد که هزینههای جاری بنیاد ملی نخبگان نیز در این 500 میلیارد تومان تعریف شده است. این مقدار بودجهای که برای بنیاد تعریف شده است اصلاً کافی نیست و سر همین موضوع است که یکی از کارهایی که در این دوره انجام شده بحث فعال کردن استانهای کشور است.
وی ادامه داد: 15 استان رو به صورت فردی سفر کرده و با مقامات و نخبگان استانی دیدار کردهام. واقعیت این است که همه باید فعال بشوند و ما یکی از وظایف ما فعال کردن پتانسیلها و ظرفیتها است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: ما با همین بودجه اندک و ساختار محدود تمام تلاش خود را میکنیم تا ظرفیتهای دیگر را فعال کنیم.
وی با اشاره به سازمان برنامه و بودجه گفت: امیدواریم سازمان برنامه و بودجه، عنایت ویژهای به بنیاد ملی نخبگان داشته باشد تا انشالله بتوانیم برنامههای برنامهریزی شده را دنبال کنیم.
خدایگان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم پیرامون موضوع سربازی نخبگان اظهار کرد: سربازی نخبگان یکی از محبوبترین طرحهای بنیاد ملی نخبگان است. تقریباً هرکسی معاف نبوده و آقا باشد در طرح سربازی بنیاد ملی نخبگان شرکت میکند. طرحهایی که در داخل است یا به صورت “پروژه جایگزین خدمت” است یا به حالت “سرباز فناور” باشد.
وی ادامه داد: اگرنخبه بخواهد سرباز فناور باشد یا از خارج از کشور اقدام کند سازمان توسعه تعاملات بین المللی معاونت علمی ورود میکند. در دوره جدید در سازمان تعاملات بین المللی، تعامل سازندهای با بنیاد وجود دارد و در جلسات مشترکی که داریم آسیبشناسی میکنیم و اگر نیازی به تجمیع این دو بود اقدام خواهیم کرد.
خدایگان در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم پیرامون این موضوع که آیا اساساً نخبگان علاقهای به جذب در دستگاههای اجرایی کشور دارند یا خیر گفت: سوال خوبی است. در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد یک دیدگاه این است که اساساً نخبه به سمت جذب در دستگاههای اجرایی نمیرود و چرا باید استعدادی که باید رشد کند در دستگاه اجرایی محدود کنیم.
وی گفت:دیدگاه مقابل این است هر کسی در هر زمینهای که استعداد دارد نباید اینها به صورت تجمیعی در دانشگاهها و پژوهشگاهها باشند و این استعدادها باید در بخشهای مختلف از جمله در دستگاههای اجرایی بیایند چرا که بعضی از چالشهای عمده ما به این خاطر است که موضوعات توسط افراد شایسته راهبری نمیشوند.
خدایگان گفت: این دیدگاه میگوید که اختیار را به خود نخبگان واگذار کنید.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران