به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حامد مصلحی امروز در یک نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در مراکز سراج، خدمات روانشناسی ارائه میشود. امروزه 83 مرکز سراج داریم که خدمات گرانقیمت سلامت روانی اجتماعی را به صورت کاملاً رایگان ارائه میدهد و برنامه داریم این مراکز به 100 مورد برسد. در حال حاضر بیش از 3000 روانشناس در شبکه بهداشت کشور فعال هستند.
وی افزود: در سطح اول افراد به مراکز بهداشتی و مراکز جامع خدمات سلامت مراجعه میکنند؛ مراجعینی که نیاز به خدمات بیشتر و تخصصیتری دارند از مراکز جامع سلامت به سراج ارجاع میشوند علاوه بر این در این مراکز، موارد ارجاعی از دستگاهها مانند آموزش و پرورش و بهزیستی را پذیرش میکنند.
مصلحی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر این که میزان شیوع اختلالات چگونه مورد پایش قرار میگیرد و وزارت بهداشت پس از شناسایی شایعترین مشکلات روانی چه اقداماتی انجام خواهد داد: غربالگری سلامت روان با 8 شاخص انجام میشود که در طی سالهای گذشته اختلالات اضطرابی و اختلالات خلقی یعنی افسردگی مورد بررسی قرار میگرفته است. آخرین پیمایش وضعیت سلامت روان در جامعه در سال 1402 انجام شده و به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد. پیمایشها برای ما مشخص میکنند که از بین مشکلات روانی بر کدام اختلال باید تمرکز بیشتری داشته باشیم و پیمایشها هر 10 سال یکبار انجام میشوند؛ نتایج این پیمایشها به زودی اعلام و مشخص میشود که تمرکز ما در شبکه بهداشتی باید بر غربالگریها کدام اختلالات روانی باشد.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس توصیههای انجمنهای بینالمللی لازم است که میزان استرس پذیری افراد از تنشها از جمله تنشهای اقتصادی را در جامعه کم کنیم. بر همین اساس نیز در حال تهیه بسته آموزشی تفکیک استرس از واقعیتهای اقتصادی هستیم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران