به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، 25 آوریل هر سال به عنوان روز جهانی مالاریا شناخته میشود؛ سازمان جهانی بهداشت شعار امسال را “زمانی برای به صفر رساندن مالاریا، سرمایهگذاری، نوآوری و اجرا” نامگذاری کرده است.
ابتلای 247 میلیون نفر در جهان به مالاریا
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، 247 میلیون مورد ابتلا به مالاریا در سال 2021 شناسایی شده که از این تعداد 619 هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به مالاریا جان باختهاند.
این گزارش میافزاید که 95 درصد موارد ابتلا به مالاریا در این سال مربوط به کشورهای آفریقایی بوده است.
مالاریا یک بیماری تهدیدکننده حیات است که توسط نوعی پشه (آنوفل) به انسان منتقل میشود. بروز این بیماری بیشتر در کشورهای گرمسیری مشاهده میشود.
علائم مالاریا چیست؟
علائم بیماری میتوانند خفیف یا تهدیدکننده حیات باشد؛ علائم خفیف شامل تب، لرز و سردرد است؛ علائم شدید شامل خستگی، گیجی، تشنج و مشکل در تنفس، اختلال هوشیاری، تشنج متعدد، ادرار تیره یا خونی، زردی (زردی چشم و پوست) و خونریزی غیر طبیعی است.
بروز علائم 10 تا 15 روز پس از گزش پشه
علائم معمولاً در عرض 10 تا 15 روز پس از گزش توسط پشه آلوده شروع میشود.
افراد در معرض خطر عفونت شدید
نوزادان، کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، مسافران و افراد مبتلا به HIV یا ایدز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت شدید هستند.
راهکارهای پیشگیری از گزش پشه مالاریا
هنگام خواب در مکانهایی که مالاریا وجود دارد از پشه بند استفاده کنید؛ پس از غروب از مواد دافع پشه استفاده کنید. لباس آستین بلند بپوشید؛ از توری پنجره استفاده کنید.
مالاریا درمان میشود؟
مالاریا قابل پیشگیری و درمان است. تشخیص و درمان به موقع مالاریا باعث کاهش بیماری، جلوگیری از مرگ و میر و کاهش انتقال میشود. برخی داروها مانند آرتمتر ـ لومفانترین، کلروکین و پریماکین برای درمان استفاده میشوند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران