معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد؛
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: پروژه بیمارستان الگو در راستای پاسخگویی به نیاز مردم جهت دریافت خدمات پرستاری باکیفیت در کشور آغاز شده و تلاش میشود تا شاخصهای حساس به مراقبت پرستاری با اجرای این طرح در بیمارستانهای منتخب بهبود یابد.
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، فریبا الدرازی مشاور پرستاری سازمان بهداشت جهانی با حضور در دفتر معاونت پرستاری با عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت دیدار و گفتوگو کرد.
عباس عبادی در این دیدار گزارشی از وضعیت پرستاری در جمهوری اسلامی ایران ارائه و پیشرفتهای کشور در این حوزه را تشریح کرد.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در حوزههای مدیریت و سیاستگذاری، خدمات پرستاری، آموزش و پژوهش گفت: در طی سالهای اخیر به ویژه در طی پاندمی کووید ۱۹، نیازهای جدیدی مطرح شد که پاسخگویی به آنها مستلزم اعمال برخی تغییرات بعضا اساسی و بنیادی در حوزه پرستاری بوده است.
عبادی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، برخی برنامههایی که به دلایل مختلف مسکوت گذاشته شده بودند بنا به اقتضای شرایط ویژه ناشی از پاندمی، از سر گرفته و منجر به پیامدهایی شدند که امید میرود منجر به افزایش رضایتمندی مردم از خدمات پرستاری شده باشد.
وی افزود: با توجه به چالشهای موجود در حوزههای مختلف ارائه خدمت، علاوه بر طراحی داشبورد مدیریتی، فعالیتهای متعددی نظیر توانمندسازی نیروی پرستاری و ساماندهی نیروهای کارشناسی ارشد جهت اشتغال در بخشهای مرتبط صورت گرفته تا چرخه ارائه خدمت تداوم یابد.
همچنین وی با اشاره به تعداد ۲۰۴۴ عضو هیات علمی پرستاری در دانشکدههای دولتی و خصوصی و وجود یک برنامه کارشناسی، ۱۳ برنامه کارشناسی ارشد و یک برنامه دکترای پرستاری در کشور گفت: با وجود ۲۰۹ دانشکده و گروه آموزشی پرستاری در کشور، انتظار میرود خروجی سیستم آموزش پرستاری در کشور، دانش آموختگانی با توانمندی و دانش بالا باشند.
عبادی ضمن پرداختن به برخی طرحهای معاونت پرستاری مانند واحدهای آموزش و پیگیری بیمار و مراکز پایلوت مراقبت تسکینی اضافه کرد: پروژه بیمارستان الگو در راستای پاسخگویی به نیاز مردم جهت دریافت خدمات پرستاری باکیفیت در کشور آغاز شده و تلاش میشود تا شاخصهای حساس به مراقبت پرستاری نظیر زخم فشاری، سقوط، مدیریت درد و رضایتمندی با اجرای این طرح در بیمارستانهای منتخب بهبود یابد.
همچنین، وی به تعداد ۱۲ مرکز تحقیقات پرستاری در کشور و مجلات بین المللی در این حوزه اشاره کرد و افزود: تعدد مقالات چاپ شده توسط پرستاران ایرانی که در پایگاههای بین المللی نمایه شده، جایگاه ویژهای را برای کشور در منطقه رقم زده است.
الدرازی مشاور نیروی انسانی سلامت منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی که به منظور ارائه نظرات کارشناسی در خصوص تهیه قانون جامع مراقبتهای پرستاری به ایران سفر کرده است، ضمن ابراز رضایت و خرسندی از پیشرفتهای پرستاری در ایران در طی سالهای گذشته، توجه کشور به تصویب قانون جامع پرستاری به عنوان یک راهکار بهبود مراقبتهای پرستاری را بسیار پراهمیت دانست.
بنابراین گزارش وی اظهار امیدواری کرد با توجه به طرحهای توسعهای در دست انجام در کشور، با تصویب این قانون، فرصت برای ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت به مردم فراهم شود.
نظرات کاربران