0

آمار خودآسیبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی را به صفر می‌رسانیم

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جلیل حسینی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره گزارش‌هایی مبنی بر خودکشی دستیاران پزشکی اظهار کرد: مسئله مهمی که این روزها، مطرح شده، موضوع آسیب به خود در میان فراگیران، به‌ویژه دستیاران است. ما این موضوع را بسیار جدی پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: حدود بهمن‌ماه، بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم و از رؤسای دانشگاه‌ها خواهش کردم که کمیته آسیب به خود در زمینه کادر سلامت، پرسنل و فراگیران و دستیاران را تشکیل دهند. دلیل این اقدام آن است که متأسفانه گاهی حادثه‌ای در یکی از دانشگاه‌ها رخ می‌دهد و ما تعدادی از همکاران عزیزمان را از دست می‌دهیم.

وی با بیان این که در کنار این اقدامات، ما کمیته کشوری آسیب به خود در کادر سلامت را نیز تشکیل داده‌ایم، افزود: بر همین اساس، از رؤسای دانشگاه‌ها، معاونین آموزشی و دانشجویی خواستیم که به‌صورت جدی و جامع بررسی کنند که در دانشگاهشان چه میزان مسائل روحی‌روانی، افسردگی، یا شرایطی وجود دارد که ممکن است گریبانگیر فراگیران، پرسنل یا حتی اعضای هیئت علمی باشد. این مسائل باید طبقه‌بندی، رسیدگی و گزارش‌دهی شود تا بتوانیم در ماه‌های آینده، این موضوع را به حداقل، یا حتی به صفر برسانیم.

65درصد دستیاران افسردگی دارند

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: مشکلات متنوعی ممکن است وجود داشته باشد از مسائل اقتصادی گرفته تا مشکلات خانوادگی یا حتی چالش‌هایی در دوره دستیاری. تمامی این موارد باید دقیق بررسی شود؛ دانشگاه‌ها گزارش‌های خوبی برای ما ارسال کرده‌اند. به‌عنوان نمونه، دانشگاه تبریز عملکرد قابل‌توجهی داشته است. این دانشگاه لیستی از افراد در معرض آسیب تهیه کرده و برخی از آن‌ها را که نیاز به مراقبت ویژه داشتند، بررسی کرده و سپس با خانواده‌های آن‌ها جلساتی برگزار کرده‌اند و راهکارهای پیشنهادی به دانشگاه ارائه داده‌اند و مسئولیت هر معاونت برای اجرای هر راهکار نیز مشخص شده است.

حسینی با اشاره به افزایش تعداد پذیرش دانشجویان پزشکی از 8 هزار به 16 هزار و 500 نفر در سال جاری، گفت: این موضوع به عنوان یک آسیب مطرح است و با توجه به انبوه پذیرش دانشجوی پزشکی مشکلات زیادی در ارایه خدمات آموزشی داریم، هنوز بودجه 37 هزار میلیارد تومانی در این زمینه محقق نشده و امکانات کم است در حالی که کلاس‌های درس شلوغ بوده و این شرایط به کیفیت آموزش آسیب وارد می کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: امسال حدود 3 هزار و 400 ورودی دندانپزشکی و 16 هزار و 500 ورودی پزشکی عمومی به دانشگاه‌ها خواهیم داشت و برای سه سال آینده همین آمار پذیرش خواهند شد اما رشدی نخواهد داشت.

وی افزود: در حال حاضر برای رشته دندانپزشکی کمبود استاد و یونیت داریم و هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود پزشک تصریح کرد: حدود 100 هزار پزشک عمومی در سایت سازمان نظام پزشکی و حدود 90 هزار پزشک عمومی نیز در حال تحصیل هستند که همین تعداد از میزان شاخص برنامه هفتم بالاتر است.

وی در پاسخ به این پرسش که توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست، گفت: فارغ‌التحصیلان پزشکی با توجه به شرایط اقتصادی ایجاد شده حاضر به طبابت در مناطق مختلف نیستند البته دولت بودجه خوبی برای به‌کارگیری پزشک عمومی در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع پیشنهاد کرد که پس از اعلام آن ، استقبال خوبی را شاهد خواهیم بود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به جایگاه دوم ایران در تولید مقالات هوش مصنوعی در منطقه بیان کرد: هوش مصنوعی آینده علم در دنیا است و دانشگاه‌های علوم پزشکی اهداف مشخصی را در تکنولوژی‌های نو در آموزش دارند و بحث هوش مصنوعی در برنامه‌های تحول آموزش پزشکی نیز پیگیری می‌شود تا از این روش‌ها در حوزه آموزش کار کنیم.

منبع : تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *