به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی امروز چهارشنبه 19 دیماه در افتتاحیه هجدهمین کنگره بین المللی سرطان پستان که با حضور اساتید، متخصصان و صاحبنظران این حوزه صبح در هتل قلب بیمارستان شهید رجائی آغاز به کار کرد، سرطان پستان را شایعترین سرطان در زنان عنوان و اظهار کرد: سالیانه حدود 17 هزار نفر در کشور به سرطان پستان مبتلا میشوند و به دلایل مختلفی نظیر مراجعه دیرهنگام و تشخیص دیررس حدود هفت هزار نفر آنان جان خود را از دست میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توجه به ژنتیک و اپی ژنتیک را درخصوص تشخیص و درمان سرطان پستان بسیار مهم برشمرد و با اشاره به ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در درمان بیماران گفت: باید تغییرات و تحولات دانشی ناشی از هوش مصنوعی را در حوزه سلامت بپذیریم.
زالی ژنومیک و اپی ژنتیک را یکی از مصادیق جذاب در درمان سرطان پستان عنوان کرد و افزود: طراحی الگوریتمهای درمانی و تشخیصی افقهای جدیدی را در درمان سرطان پستان میگشاید و ظرفیتهای درمانی، تشخیصی جدیدی را در درمان سرطان پستان ایجاد میکند.
وی با اشاره به ظرفیتهای هوش مصنوعی در حوزه تشخیص زودرس بیماریها گفت: با داشتن اطلاعات و الگوریتمها میتوانیم بسیاری از برنامهها را باهوش مصنوعی بازنگری کنیم.
زالی استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و ساخت داروها نظیر واکسن ملانوما در سالهای اخیر را نمونه بارزی از کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت برشمرد و تاکید کرد که هوش مصنوعی، زبان ماشینی و … باید به سرعت در روند تشخیص و درمان به کار گرفته شوند.
رئیس دانشگاه تارگت تراپی (نوعی درمان سرطان که رشد و تقسیم سلولهای سرطانی را از طریق دارو متوقف میکند) را یکی از درمانهای نوین و جذاب برشمرد که در آینده درمان سرطان پستان را متحول می کند.
وی در ادامه به برخی درمانهای نوین سرطان پستان که حاصل ترکیب چند درمان است اشاره و بیان کرد: ایمونوتراپی روشی درمانی برای برخی بیماریها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ دستگاه ایمنی عمل میکند و کموتراپی (شیمیدرمانی) یا کموهورمون تراپی نیز از دیگر روشها هستند.
زالی با اشاره به ارتباط سرطان پستان با عوامل محیطی گفت: بالا بودن BMI و کلسترول و تری گلیسرید با بروز این نوع سرطان در زنان مرتبط است و با بررسی و کنترل این عوامل و تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی می توان باعث کاهش بروز سرطان پستان شد.
وی با اشاره به تاثیر بارداری و شیردهی در کاهش احتمال بروز سرطان سینه خاطرنشان کرد: بارداری و شیردهی در سنین پایین شانس بروز این بیماری را کاهش میدهد.
زالی با اشاره به تاثیر آلودگی هوا در ابتلا به سرطان پستان در زنان به نتایج مطالعات خارجی در این خصوص اشاره کرد و گفت: براساس این مطالعه با افزایش میزان ذرات 2.5 میکرون در هوا احتمال بروز سرطان پستان چندین برابر میشود.
زالی نقش دی اکسینها و اکسیدهای نیتروژن موجود در هوای آلوده در بروز سرطان سینه در زنان را نیز مهم برشمرد و برای کنترل و پیشگیری از بروز این بیماری کنترل همه عوامل خطر یاد شده را ضروری عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد: عدم مراجعه به موقع و زودهنگام بیمار نیز از مشکلات و معضلات درمان سرطان پستان به شمار میآید.
وی بر ضرورت غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری و درمان به موقع بیماران تاکید کرد.
22 تا 25 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان زیر 40 سال دارند
وی با اشاره به این که 22 تا 25 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان زیر 40 سال دارند، گفت: تشخیص زودهنگام و درمان به موقع در بقای زندگی و ارتقای کیفیت زندگی بیماران موثر است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تلاش محققان جوان و زحمات متخصصان روزهای بهتری را در درمان مبتلایان به سرطان پستان شاهد باشیم.
زالی ضمن تقدیر از تلاشهای ارزنده مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه، فعالیت این مرکز را در سطح بین الملل عنوان کرد و گفت: این مجموعه به حدی از استغنای علمی رسیده است که میتواند به بازنگری پروتکلها بپردازد به ویژه این که در این مرکز جمعی از متخصصان رشتههای مختلف برای ارایه خدمت به بیماران و کارتیمی و پژوهشی گرد هم آمدند.
وی با اشاره به فعالیتها و طرحها و پروژههای نوینی که در این مرکز در حال اجراست ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد خبرهای بسیار خوب در تراز بینالمللی از این مرکز باشیم.
دوبرابر شدن آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در آینده
دکتر محمد اسماعیل اکبری؛ رئیس کنگره و رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه نیز در این کنگره گفت: در کنگره امسال جمعی از دانشمندان و صاحبنظران رشتههای مختلف گردهم آمدند تا به بررسی تازهترین یافتههای تشخیصی و درمانی و توانبخشی سرطان پستان بپردازند.
وی سرطان را یک موجود زنده توصیف و بیان کرد: با وجود پیشرفتهای علمی و پزشکی و درمانی تخمین زده میشود در آینده آمار مرگ و میر ناشی از سرطان دو برابر شود.
وی با اشاره به تاثیر سرطان بر ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و بیمار به بیان توضیحاتی درخصوص درمانهای نوین پرداخت.
اکبری با اشاره به مطالعات مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه گفت: در دوسال گذشته توفیق یافتیم وارد TME شویم و با چاپ 6 مقاله در مجلات در معتبر و IF بسیار بالا اولین گروه در جهان باشیم که train انسانی انجام میدهد.
وی با اشاره به توجه به بحث ژنومیک در جهان گفت: با استفاده از گروههای مختلف نظیر ژنومیک، بیوالکتریک و کارهای تلخیص DNA و تجزیه آن ساختار با عظمتی را ایجاد کردیم که منحصر به فرد است.
اکبری با اشاره به ثبت و پیگیری سرطان در این مرکز به ثبت و پیگیری بیش از 150 هزار بیمار سرطانی توسط این مرکز و کسب دستاوردهای مطلوب اشاره کرد.
دکتر اکبری در ادامه به بیان برخی نکات مهم در جراحی سرطان پستان پرداخت و گفت: در جراحیها غدد لنفاوی سالم را نباید برداشت و تنها سلولهای گرفتار سرطان باید برداشته شود.
وی با اشاره به بار اقتصادی بالای سرطان بر نظام سلامت و خانواده بیمار بر ضرورت توجه به ابعاد مختلف اجتماعی، روانی، اقتصادی و … در درمان بیماران تاکید کرد.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران