0

تشخیص سریع سرطان روده با کیت نانویی ایرانی

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت زیست تشخیص سنجه با تولید و عرضه کیت‌های تشخیص سرطان روده، امکان شناسایی سریع این نوع سرطان را فراهم کرده است. تا کنون در قالب برنامه غربالگری، 600 هزار نفر از این کیت‌ها استفاده کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود حجم استفاده از این کیت‌های نانویی در غربالگری‌های کشوری افزایش یابد.

براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، در سال 1970، فقط 15 درصد سرطان‌های گزارش شده در کشورهای در حال توسعه بوده که این رقم در سال 1980، به 56 درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال 2030 به 70 درصد برسد.

سالانه 12 هزار نفر در ایران درگیر سرطان روده می‌شوند؛ مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت جمعیت بالای 50 سال و افرادی که در خانواده سابقه سرطان روده دارند باید سالی یک بار برای این سرطان غربالگری شوند. سن غربالگری در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان روده بزرگ دارند 10 سال کمتر از سایرین است.

کولونوسکوپی روش رایج برای شناسایی این نوع سرطان است. به دلیل مشکلات کولونوسکوپی، غربالگری سرطان روده نیازمند روشی آسان، ارزان، سریع و دقیق است، در نتیجه کیت‌های تشخیص سریع یا Rapid Test  بهتر از روش‌های تهاجمی مثل کولونوسکوپی هستند و کشورها به سوی استفاده از این فناوری متمایل شده‌اند.

تا چند سال قبل در ایران، از کیت‌های یک شرکت آلمانی برای تست سریع استفاده می‌شد که بعد از تحریم‌ها، واردات این نوع کیت‌ها با مشکل روبرو شد. از این رو شرکت زیست تشخیص سنجه کیت‌های نانویی (PKM2 و FOB) با دقت بالای 90 درصد را تولید و به بازار عرضه کرده است. میزان واردات کیت‌های تشخیص سریع سرطان روده 300 هزار دلار در سال بود که با تولید آن در داخل کشور دیگر نیازی به واردات نیست.

از سال گذشته خانه‌های بهداشت در سراسر کشور غربالگری را روی سه میلیون نفر شروع کردند که از این کیت‌های نانویی نیز برای غربالگری بیش از 600 هزار نفر انجام شده است. متاسفانه سرطان روده به‌طور معمول در مراحل اولیه نشانه­ ای ندارد، به همین دلیل غربالگری برای تشخیص این سرطان در مراحل اولیه ضروری است. غربالگری می­تواند منجر به تشخیص سرطان در مراحل اولیه و درمان با هزینه کمتر و موفقیت بیشتری شود و از بروز و مرگ و میر بیماران پیشگیری کند.

این تست‌های تشخیص سریع برای غربالگری سرطان روده، سریع، غیرتهاجمی، ارزان و با  قابلیت انجام در تمام مناطق جغرافیایی است. این کیت‌ها نیازمند تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی نیستند. به‌دلیل ارزان بودن، استفاده آسان و نتایج سریع قابل مشاهده (اغلب بین 10 تا 20 دقیقه) با چشم غیرمسلح و بدون نیاز به افراد متخصص، می‌تواند به‌عنوان تست غربالگری در سطح جامعه استفاده شود.

تشخیص با کیت‌های آزمایشگاهی یک ابزار حیاتی در نظام سلامت است؛ تقریباً 66٪ تصمیمات بالینی را به طور مستقیم تحت تأثیر قرار می‌دهد در حالی که تنها حدود 2٫3 % از هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را شامل می‌شود.

مزیت‌های تست‌های تشخیص سریع:

  • این روش به ابزار پیشرفته نیاز ندارد و به راحتی در هر مکانی قابل انجام است.
  • این روش به مراحل پیچیده برای آماده کردن نمونه نیاز ندارد.
  • به سرعت جواب را نشان می‌دهد و جواب آن با چشم غیرمسلح قابل رویت است.
  • نتایج این سنجش‌ها نیاز به تفسیر آزمایشگاهی ندارند و برای عموم قابل استفاده می‌باشد.
  • قیمت آن ارزان است و بازار مصرف مناسبی دارد.

منبع : تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *