0

هزینه یک میلیاردی تربیت پزشک/زیرساخت افزایش ظرفیت فراهم نیست

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه هم‌اندیشی وزیر بهداشت با مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور صبح امروز در سالن امام جواد(ع) وزارت بهداشت برگزار شد.

محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست اظهار کرد: بسیج به معنای نیرویی داوطلب، فداکار، مسئله‌محور، بی‌ادعا و ایثارگر است. در زمان جنگ تحمیلی، بسیجیان بسیاری به جبهه‌ها می‌رفتند. اگر بسیج نبود، پیشرفت در جنگ تحمیلی امکان‌پذیر نمی‌شد. در حوزه پزشکی نیز این حضور ارزشمند کاملاً مشهود بود. تیم‌های بسیج دانشجویی و گروه‌های اضطراری جبهه و جنگ، در هر عملیات آماده بودند تا از خطوط مقدم تا بیمارستان‌های صحرایی خدمت‌رسانی کنند. یکی از افتخارات دوران دفاع مقدس، شکل‌گیری و فعالیت بسیج جامعه پزشکی است.

وی افزود: برای درک واقعیات و ارائه راه‌حل‌های مناسب، همان‌طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده‌اند، باید با مشکلات مماس شویم و در میدان حضور داشته باشیم. انتظار می‌رود با یک کار فکورانه و منسجم، مسائل را شناسایی، تحلیل و حل کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه بیان کرد: تا زمانی که تعامل مستقیم، چهره‌به‌چهره و نزدیک با دانشجویان برقرار نشود، مشکلات باقی خواهد ماند. باید از ایجاد دوقطبی‌ها در دانشگاه‌ها پرهیز کرد و به سمت وفاق پیش رفت. امروز نیاز ما ایجاد وفاق بین‌نسلی و گفتمانی مشترک میان همه سلیقه‌هاست. سیاست ما نباید به‌هیچ‌وجه منجر به دوگانگی شود.

ظفرقندی همچنین به موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی فراهم نشده است. در چهار سال گذشته، ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی 20 درصد افزایش یافت، اما عملاً شاهد رشد 100 درصدی پذیرش دانشجویان بوده‌ایم. این در حالی است که تربیت هر دانشجوی پزشکی حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد و متأسفانه بودجه لازم و تأمین نیروی انسانی متخصص برای این افزایش ظرفیت در نظر گرفته نشده است.

افزایش بیش از 2برابری مبلغ اضافه‌کار پرستاران

وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره مشکلات رزیدنت‌ها، فشار کاری دانشجویان دستیاری که گاهی به خودکشی پزشکان جوان منجر می‌شود و راهکار وزارت بهداشت برای کاهش این مشکلات، اظهار کرد: برای حل این مسئله باید ورود به دوره رزیدنتی به گونه‌ای باشد که معیشت و زندگی رزیدنت‌ها به‌خوبی تامین شود. در این راستا، افزایش حقوق دستیاران در دستور کار قرار گرفته است. همچنین بیمه‌کردن دستیاران به‌منظور فراهم‌سازی امنیت شغلی حداقلی برای این دانشجویان امسال در اولویت وزارت بهداشت قرار دارد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از نکات مهم، موضوع جایابی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای رزیدنت‌هاست. در این زمینه، تلاش می‌کنیم با اختیاراتی که در وزارت بهداشت داریم، این موضوع را پیگیری کنیم تا انگیزه رزیدنت‌ها برای ادامه کار و تحصیل افزایش یابد.

منبع : تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *