شاهین آخوندزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: طبق این برنامه، ایران باید در رتبه علمی خود در جهان به جایگاه چهاردهم برسد. در حال حاضر ایران در رتبه هفدهم جهانی از لحاظ علمی قرار دارد و برای دستیابی به رتبه چهاردهم باید تعداد مقالات و کتب علمی بینالمللی خود را افزایش دهد. این امر آسان نیست، اما ما در تلاش برای رسیدن به این هدف هستیم.
وی افزود: براساس شاخص جهانی نوآوری (Global Innovation Index)، ایران باید در زمینه فناوری نیز به رتبه 50 برسد. به عبارت دیگر، تعداد، گردش مالی و مقررات مالی شرکتهای دانشبنیان باید به حدی برسد که از رتبه 64 فعلی به رتبه 50 ارتقا پیدا کند تا اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: اعتبار مالی خوبی برای بخش فناوری در معاونت فناوری وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است، از جمله 75 میلیارد تومان برای توسعه پارکهای علم و فناوری. همچنین منابع مالی قابل توجهی در معاونت علمی ریاست جمهوری موجود است که به شرکتهای دانشبنیان با همکاری وزارت بهداشت تخصیص خواهد یافت.
در پاسخ به سؤالی درباره مهاجرت نخبگان و شرکتهای دانشبنیان به کشورهای دیگر، آخوندزاده تصریح کرد: در حال حاضر، مهاجرت به شرکتها رسیده است. به این معنی که شرکتهای دانشبنیانی که در کشور تأسیس میشوند، به دلایل مختلف از جمله عدم فراهم بودن شرایط مناسب برای فعالیت، به کشورهای دیگر، از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس منتقل میشوند. این روند مهاجرت شرکتها حتی از مهاجرت افراد نیز خطرناکتر است.
آخوندزاده بیان کرد: برای جلوگیری از مهاجرت شرکتهای دانشبنیان، باید با تسهیلگری فعالیتهای آنها، شرایط مناسبتری فراهم کنیم. شعار ما در این دوره از وزارت بهداشت این است که هیچگونه محدودیتی برای تحقیقات و فناوری در حوزه بهداشت و درمان ایجاد نخواهیم کرد.
وی به وجود بیش از 900 مرکز تحقیقاتی تحت نظر وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا مجوز مراکز تحقیقاتی غیرفعال را لغو کنیم. ایران به اندازه کل اتحادیه اروپا مراکز تحقیقاتی دارد، اما تعدادی از این مراکز فعال نیستند. در این راستا، هدف ما توسعه کمی مراکز تحقیقاتی نیست بلکه به سمت ارتقاء کیفیت فعالیتهای این مراکز خواهیم رفت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: بودجه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بسیار محدود است. آنچه در لایحه دولت در نظر گرفته شده این است که این بودجه دو برابر شود تا وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی به تناسب سهم خود در تولید علم، در اعتبارات و بودجههای پژوهشی کشور سهم داشته باشند.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران