به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی جمالی در مراسم گشایش طرح «مهربانو» پویش مهربانی و ایثار با اهدای خون بانوان که با همکاری سازمان انتقال خون و سازمان بسیج مستضعفان کلید خورد با اشاره به آمار پایین مشارکت بانوان در اهدای خون، این موضوع را چالش بیش از دو دهه اخیر در سازمان انتقال خون عنوان و اظهار کرد: استقبال بانوان در اهدای خون و حمایت از مجروحان دفاع مقدس در دوران دفاع مقدس بالا بود به گونهای که در آن دوران، نیمی از اهدا کنندگان را بانوان تشکیل میدادند اما رفته رفته این آمار کاهش یافت و روحیه بالای ایثار و حمایت گری بانوان نشان دهنده این است که ما به خوبی نتوانستهایم این فرهنگ اهدای خون را در میان بانوان نهادینه سازیم.
وی به امضای تفاهم نامه با سازمان بسیج مستضعفان و بسیج خواهران اشاره و تأکید کرد: امید است با ظرفیت بالایی که بسیج در فرهنگ سازی و مدیریت اطلاع رسانی در میان بانوان دارد، در پی این همکاری بتوانیم در آینده نزدیک به آمار 15 درصدی اهدای بانوان دست یابیم. برای پایش شرایط مناسب اهدای خون از بانوان داوطلب تست هموگلوبین و غلظت خون گرفته میشود و آزمایش دقیق تعیین گروه خون نیز صورت خواهد گرفت که قادر به شناسایی گروههای فرعی خون نیز هستیم.
وی ضمن تقدیر و تشکر از بسیج جامعه زنان کشور گفت: یکی از مزایای طرح مهربانو همکاری بانوان داوطلبی است که قادر به اهدای خون نیستند. این افراد که علاقه خود به اهدای خون را نشان دادهاند، به عنوان مروج اهدا آماده شده و پس از آموزش در ترویج این فرهنگ انسان دوستانه به محافل، دوستان، آشنایان و خانواده در این جریان زندگی بخش کمک خواهند کرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین از تشکیل بانک اطلاعاتی شامل داوطلبان اهدای خون واجد شرایط در گروههای خونی که بیشتر در مواقع اورژانس و بحرانها مورد نیاز است، خبر داد و گفت: در تشکیل این گروه آماده، داوطلبان بسیج نیز همکاری خواهند داشت.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر مینا بیابانی؛ مسئول بسیج جامعه زنان کشور گفت: امور نیک توسط انسانهای نیک انجام میشود و سازمان انتقال خون از نیکان دستگاههای کشور است. سابقه همکاری بسیج و سازمان انتقال خون در امور خداپسندانه دیرینه است و این تفاهم نامه میتواند زمینه ساز حضور مستمر بسیجیان در این امر خدپسندانه باشد.
بیابانی با اشاره به روحیه نوعدوستی و خیرخواهی که خداوند در نهاد زن قرار داده است گفت: با فرهنگسازی و گفتمان سازی در این زمینه میتوانیم ظرفیت بانوان را در جهت سلامت جامعه به جریان اندازیم. گفتمانسازی و فرهنگسازی مسئولیتی است که بسیج بانوان با توجه به مخاطبان خود برعهده گرفته است و امیدواریم بتوانیم حضور گسترده بانوان را در این عرصه رقم بزنیم.
وی زنان را محور خانواده و آموزش دهنده و الگو دانست و گفت: امیدوارم شاهد استفاده روز افزون خون پاک بانوان نیک اندیش این سرزمین برای بیماران باشیم و با به عرصه آمدن این عزیزان و حضور همیشگی داوطبان اهدای خون دیگر نیازی به فراخوان نباشد.
میزان اهدای خون بانوان در زمان حاضر 4 درصد است و طرح مهربانو در قالب یک پویش از صبح امروز 22 مرداد ماه آغاز شده و و تا 17 آبان ماه سال جاری در مرکز جامع اهدای خون شهید غلامرضا کریمی واقع در تهرانپارس جنب پارک پلیس ادامه خواهد داشت تا میزان اهدای خون در بین بانوان از طریق فرهنگسازی افزایش یابد. این طرح پس از بررسی و رفع موانع و تقویت نقاط قوت به صورت کشوری اجرایی میشود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران