به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه فارمکس در شهر آفتاب اظهار کرد: از ابتدای سال 1403، بازار دارویی حدود 45 هزار میلیارد تومان بوده که 98 درصد مربوط به داروهای تولیدی و 2 درصد از نظر عددی مربوط به داروهای وارداتی بوده است.
وی افزود: از نظر ریالی، کپسول آموکسیسیلین، آیویآیجی و سرم سدیم کلراید بیشترین فروش را داشتهاند که نشانگر منطقی نبودن تجویز و مصرف این داروهاست.
محمدی ادامه داد: در اولین فصل سال جاری از نظر عددی، آموکسیسیلین با فروش 500 میلیون عددی در رتبه اول، قرص سرماخوردگی در رتبه دوم و متفورمین در رتبه سوم قرار داشتهاند.
وی گفت: تامین شیرخشک و دارو وابسته به تامین ارز و نقدینگی است اما از 1.5 میلیارد تخصیص ارز به صنعت دارو، حدود 600 میلیون دلار آن تامین شده است که نشان میدهد تولیدکنندگان توانستهاند به دلیل مشکلات نقدینگی، به اندازه کافی تامین کنند. یکی از مشکلات ما عدم بازگشت سرمایه بهویژه در مراکز درمانی دولتی است که گردش مالی زیادی دارند و به دلیل تاخیر سازمانهای بیمه گر در پرداختیها، بدهیها در این حوزه زیاد شده و به 27 هزار میلیارد تومان در حوزه دارو رسیده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در هفته گذشته پس از پیگیریها حدود 20 هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد تا در اختیار رفع مطالبات دارو و تجهیزات پزشکی قرار بگیرد اما تاکنون 7 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است و از سازمان تأمین اجتماعی مطالبه میکنیم که بدهی خود به شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی را پرداخت کند.
وی درباره آخرین وضعیت تخصیص بودجه طرح دارویار نیز بیان کرد: امسال 15 هزار میلیارد از سهم دارویار را گرفته ایم که شاید عدد قابل توجهی نباشد، اما نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
محمدی با بیان اینکه مجموع ارز تخصیصیافته به تولید مواد اولیه دارویی در سال گذشته، به حدود یک میلیارد و 160 میلیون دلار رسیده است، گفت: مقام معظم رهبری تاکید کردهاند که باید خودکفایی در تولید مواد اولیه دارویی را افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: تدوین آمارنامه مواد اولیه دارویی نیز کلید خورده است و بهزودی لیست جدید محدودیت در واردات مواد اولیه دارویی از سوی اداره کل دارو ابلاغ خواهد شد که شامل 270 قلم مواد اولیه دارویی است.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران