شهنام عرشی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آمار بیماری وبا در کشور در سال گذشته اظهار کرد: در سال 1402 به دنبال افزایش موارد وبا در برخی از کشورهای همجوار از جمله عراق، افغانستان و پاکستان، مواردی از این بیماری در کشور ما نیز گزارش شد و در مجموع 79 مورد وبا در 14 استان کشور شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفتند.
وی افزود: این موارد طی ماههای خرداد تا آبان و عمدتاً در مناطق روستایی بروز پیدا کرده است.
عرشی درباره سن بیماران مبتلا بیان کرد: پراکندگی سنی در مبتلایان، از کمتر از یک سال تا بالاتر از 80 سال متغیر بوده ولی حدود 42 درصد مبتلایان در گروه سنی 30 تا 45 سال قرار داشتند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: 56 درصد موارد ابتلا مونث و 44 درصد مذکر بودند. در بررسی از نظر ملیت نیز 90 درصد ملیت ایرانی و 10 درصد از اتباع سایر کشورها بودهاند.
به گفته وی، حدود 69 درصد از مبتلایان به صورت سرپایی درمان شدند و سایر موارد نیاز به بستری داشتهاند.
وی از کاهش بسیار چشمگیر میزان شیوع وبا در سال گذشته نسبت به سال 1401 خبر داد و یادآور شد: در سال 1401 به دلیل طغیان بیماری در برخی کشورهای همجوار، درمجموع 366 مورد ابتلا به وبا در کشور ما نیز شناسایی شده بود.
عرشی خاطرنشان کرد: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از سال 2021 میلادی تعداد موارد ابتلا به بیماری وبا و پراکندگی جغرافیایی آن در سطح جهان افزایش یافته است. در سال 2023 نیز موارد وبا از حداقل 30 کشور در دنیا گزارش شده است که بیشترین موارد مربوط به منطقه آفریقاست. نظام مراقبت بیماری وبا در کشور ما مبتنی بر شناسایی دقیق و به هنگام موارد اسهال حاد آبکی، نمونه گیری از موارد مشکوک و انجام بررسیهای آزمایشگاهی موردنیاز جهت تشخیص قطعی ابتلاست.
به گزارش تسنیم، وبا یک بیماری عفونی است که توسط نوعی باکتری به نام “ویبریوکلرا” ایجاد میشود. این بیماری به شدت مسری است و به دنبال مصرف آب و غذای آلوده (مصرف غذاهای دریایی نپخته و خام، شستوشوی نامناسب سبزیجات، استفاده از یخهای غیربهداشتی و …) بروز پیدا میکند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران