عبدالله ثقفی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که بحث استخدام و جذب نیروهای پرستاری یکی از مطالبات قدیمی جامعه پرستاری است، اظهار کرد: رفع کمبود نیروی پرستاری یکی از مسائلی است که سازمان نظام پرستاری در دوره جدید آن را پیگیری خواهد کرد؛ در زمان حاضر یک پرستار به دلیل کمبود نیرو، نقش دو تا سه پرستار دیگر را نیز ایفا میکند که این موضوع باعث ایجاد احساس فرسودگی شغلی در آنها میشود.
وی ادامه داد: نسبت پرستار به تخت در کشور ما با حد استاندارد فاصله دارد؛ استاندارد نسبت پرستار به تخت بیمارستانی در برخی کشورها 4 یا 5 پرستار به ازای هر تخت است؛ در کشور ما استاندارد نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی 2.5 نفر است اما متاسفانه در حال حاضر کشور ما با این نسبت در نظر گرفته شده نیز فاصله دارد و سرانه پرستار 1.5 نفر به ازای هر تخت است؛ حتی در برخی از استانهای کشور این نسبت به زیر یک نفر پرستار به به ازای هر تخت نیز میرسد که این موضوع فاجعه آمیز است زیرا در عین حال که به پرستار فشار کاری وارد میشود و پرستاران مجبورند در دو شیفت کار کنند و یا اضافه کارهای اجباری به آنها تحمیل میشود فرسودگی شغلی را نیز افزایش میدهد و برای بیماران نیز مشکل ایجاد میکند.
وی افزود: طبیعتاً وقتی کمبود پرستار در کشور جبران نشود خدماتی که مددجویان و بیماران باید دریافت کنند علی رغم تلاش و پرستاران محقق نخواهد شد و این موضوع اجحاف در حقوق بیماران است بنابراین وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی باید تلاش کنند تا سرانه پرستار در کشور به حد استاندارد برسد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر اینکه اگر موانع استخدام پرستاران از میان برداشته شود قانون ارتقای بهره وری به طور کامل و دقیق قابلیت اجرا پیدا خواهد کرد، بیان کرد: این قانون در حال حاضر بسیار دست و پا شکسته در حال اجرا شدن است؛ تعدیل ساعات کاری برای پرستاران بر اساس سنوات خدمتی آنها در بسیاری از مراکز درمانی به دلیل کمبود نیروی پرستاری اجرا نمیشود. همچنین سخت و زیان آور بودن شغل پرستاری و کاهش سن بازنشستگی آنها نیز به دلیل کمبود نیروی پرستار اجرا نمیشود که این موارد همگی باعث ایجاد فشار بر جامعه پرستاری در حوزه نیروی انسانی شده و به عنوان یکی از موانع خدمتی به شمار میرود.
وی ادامه داد: در عین حال متاسفانه به دلیل جاذبههای ضعیف و پرداختهای ناکافی که در حوزه پرستاری در کشور ما وجود دارد در چند سال اخیر مهاجرت پرستاران را به کشورهای خارجی شاهد هستیم.
ثقفی با بیان اینکه سالانه حدود3000 پرستار درخواست مهاجرت دارند که آمار تکان دهنده و تاسف آوری است، گفت: این میزان مهاجرت به اندازه یک سوم فارغ التحصیلانی است که سالانه از دانشکدههای پرستاری فارغ التحصیل میشوند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر اینکه خاستگاه موضوع مهاجرت پرستاران باید آسیب شناسی شود، افزود: موضوع کمبود انگیزه پرستاران برای ماندگاری، پایین بودن میزان پرداختی به آنها، کمبود نیرو و گاهاً عدم رعایت شأن اجتماعی پرستاران را میتوان از ریشههای این مشکل عنوان کرد. همه مجموعههای دستاندرکار شامل سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مربوطه در این موضوع سهم دارند و باید ایفای نقش کنند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران