به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدحسین نیکنام در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین اجلاس تخصصی کشورهای عضو گروه پنج با عنوان «دیپلماسی سلامت؛ نظامهای دارو و تجهیزات پزشکی» در تالار شهید سلیمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: شهریورماه سال گذشته اجلاس وزرای گروه پنج به دعوت وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران به منظور احیای تفاهمنامه گروه پنج در تهران برگزار شد.
وی با اشاره به این که با فاصله کم در شصت و نهمین جلسه منطقهای سازمان بهداشت جهانی (امرو) در مصر در جلسه دیگری فعالیتهای یک ساله گروه پنج به تفاهم اعضا رسید، گفت: اولین برنامه این گروه نیز نشست مدیران و کارشناسان انتقال خون بود که در 23 تا 27 بهمن ماه سال گذشته به میزبانی سازمان انتقال خون ایران و حضور اعضای گروه پنج برگزار شد.
دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت تصریح کرد: بیست و ششمین نشست تخصصی و اولین برنامه آموزشی مدیران ارشد سلامت این گروه با محتوای غنی و کیفیت بالای آموزشی، حول سه محور «نظام سلامت با رویکرد شبکه مراقبتهای بهداشتی اولیه»، «مهار و پیشگیری بیماریهای مسری» و «همکاریهای مرزی در تجمعات انبوه» برگزار شد و نتیجه آن توافق بر یک برنامه چهار ساله دارای 21 اولویت و 81 فعالیت بود.
نیکنام یادآور شد: گروه پنج که با عضویت کشور تاجیکستان تبدیل به گروه مثبت پنج شده است در اجلاس کنونی، موضوع مهم دارو و تجهیزات پزشکی را با حضور مسئولان و صاحبنظران کشورهای عضو مورد بحث و گفتوگو و تصمیمگیریهای مناسب جهت همکاریهای فیمابین، قرار میدهد.
وی با اشاره به این که در برنامهریزی به گونهای عمل شد که بیست و هفتمین اجلاس گروه پنج با هشتمین نمایشگاه بینالمللی دارو «ایران فارما» و بازدید اعضای گروه از آن همزمان شود، خاطرنشان کرد: اجلاس بیست و هفتم با بحث و گفتوگو حول محورهای زیر در دو روز ادامه خواهد یافت؛ «ساختار مقررات دارویی و تجهیزات پزشکی و تبادل تجربیات موفق اعضای گروه پنج»، «سیستم مدیریت کیفیت، قوانین، مقررات و روش های ناظر بر کیفیت تجهیزات پزشکی در گروه» و «تهیه و تامین دارو و تجهیزات پزشکی در کشورهای عضو گروه مثبت پنج»
دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت گفت: همکاری های گروه پنج جلوهای از دیپلماسی سلامت است. دیپلماسی سلامت در دولت سیزدهم با توفیقات فراوانی در چارچوب نقش آفرینی منطقه ای و بین المللی همراه بوده است.
نیکنام اضافه کرد: دیپلماسی فعال در حوزه سلامت همواره اسباب نزدیکی دولتها و ملتهای منطقه را فراهم آورده است. کشورهای اسلامی در چارچوب دیپلماسی سلامت میتوانند با همکاری یکدیگر بنیانهای توسعه پایدار، بهبود شاخصهای سلامت، رشد اقتصادی در سطح منطقه، بستر تحولات اجتماعی و زمینه ایجاد اتحادیه کشورهای همسو را بیش از پیش فراهم آورند.
وی با اشاره به این که حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی یکی از ارکان اصلی ارتقای سلامت جوامع است و همواره تامین آنها از اولویتهای دولت های مردمی است، یادآور شد: اجلاس بیست و هفتم همکاری کشورهای عضو گروه پنج در این دور از نشست خود به ایجاد بستری برای تعمیق تعاملات اعضا در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی میپردازد.
نیکنام خاطرنشان کرد: امیدواریم در این اجلاس با همکاری همه اعضا و تبادل دانش، تجارب و اندوختههای کشورهای عضو در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی، بستر لازم را برای تحقق شعار «دسترسی عادلانه به دارو و تجهیزات پزشکی» فراهم آوریم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران