وزیر بهداشت ضمن تأکید بر ضرورت تدوین و اجرای برنامههای پژوهشی حوزه سلامت در انطباق با برنامه سلامت خانواده، گفت: پژوهشها باید به ما نشان بدهند که چرا در فلان منطقه سرطان شایع است و چرا مشکلات بهداشت محیط در یک منطقه از کشور بیش از سایر نقاط به وجود میآید.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عیناللهی در دوازدهمین جلسه قرارگاه “برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع” گفت: این برنامه اقدامی پایهای است که اگر درست شکل بگیرد، بسیاری از مسائل نظام سلامت مرتفع میشود.
وزیر بهداشت بیان کرد: لازم است نتایج این برنامه در حوزه بینالمللی و برای سازمان بهداشت جهانی و دفتر منطقه مدیترانه شرقی آن تبیین شود.
عیناللهی خاطرنشان کرد: کاهش پرداخت از جیب مردم از اهداف مهم این برنامه است که باید همواره مدنظر برنامهریزان و طراحان زیر برنامههای اجرایی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: همچنین لازم است از بین رفتن خدمات القایی با سازوکارهایی که برای اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع تدوین میشود، به عنوان یکی از اهداف مهم این برنامه، مدنظر قرار گیرد.
وزیر بهداشت بابیان اینکه الگوی مصرف دارو در کشور باید در این برنامه طراحی شود، عنوان کرد: این برنامه باید به نحوی به اجرا درآید که نتیجه آن اجتناب از تجویز غیرمنطقی دارو باشد.
عیناللهی در ادامه اظهار داشت: همچنین سایر برنامههای مهم نظام سلامت، همچون نقشه بیماریهای کشور، آمایش سرزمینی و جوانی جمعیت باید از مسیر اجرای برنامه سلامت خانواده، تدوین و اجرایی شوند.
او ضمن تأکید بر ضرورت تدوین و اجرای برنامههای پژوهشی حوزه سلامت در انطباق با برنامه سلامت خانواده، گفت: پژوهشها باید به ما نشان بدهند که چرا در فلان منطقه سرطان شایع است و چرا مشکلات بهداشت محیط در یک منطقه از کشور بیش از سایر نقاط به وجود میآید.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده قادر است اطلاعات لازم درباره مؤلفههای اجتماعی تأثیرگذار بر سلامت را در اختیار تصمیم سازان و شورای عالی سلامت قرار دهد، افزود: در دو سال آینده باید با همه توان در مسیر اجرای برنامه سلامت خانواده قدم برداریم.
نظرات کاربران