0

اظهارنظر پزشکی قانونی در رابطه با ۵۵۸۱ پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۱

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر مهدی فروزش؛ رئیس سازمان پزشکی قانونی کل استان تهران، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به‌ویژه شهید بهشتی اظهار کرد: پزشکی قانونی به عنوان بازوی کارشناسی در قوه قضاییه، قضات را برای رساندن به حق یاری می‌کند و اظهارنظر‌های پزشکی قانونی جزو حساس‌ترین نظریات کارشناسی محسوب می‌شود.

وی افزود: تسهیل در دسترسی مردم به خدمات و ارتقای کیفیت نظریات پزشکی قانونی دو هدف مهم و سیاست کلی است که سرلوحه کاری ما در سازمان پزشکی قانونی استان قرار دارد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی استان تهران تصریح کرد: طی سال گذشته حدود 243 هزار و 625 پرونده در پزشکی قانونی استان بررسی شد که نسبت به سال 1400، در خصوص این آمار 9.3 افزایش ارائه خدمات داشتیم.

فروزش گفت: از 243 هزار پرونده بررسی شده، 103 هزار و 900 مورد مربوط به نزاع جسمانی بوده که 7.7 درصد رشد نسبت به سال گذشته به ثبت رسیده است.

وی افزود: در موضوع همسرآزاری، 14 هزار و 867 پرونده مربوط به این حوزه است که منجر به ایجاد صدمات و مراجعه مصدومان به پزشکی قانونی استان در سال گذشته بود.

رئیس سازمان پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه در حوزه مصدومان حوادث رانندگی، 42 هزار و 242 پرونده مربوط به معاینات مصدومان ناشی از رانندگی به سازمان پزشکی قانونی ارجاع  شده است، بیان کرد: معاینات مربوط به مصدومان ناشی از نزاع و معاینات مربوط به مصدومان ناشی از تصادفات در سازمان پزشکی قانونی استان تهران از حجم بالایی برخودار هستند.

وی افزود: در سال گذشته در حوزه حوادث کار، 2 هزار و 943 پرونده معاینه بالینی ناشی از حوادث کار داشتیم.

فروزش ادامه داد: در سال 1401 در مجموع 125 پرونده مربوط به بررسی متوفیات ناشی از برق‌گرفتگی داشتیم که در مقایسه با سال قبل تفاوتی نکرده است.

وی افزود: در بحث غرق‌شدگی در استان تهران 77 مورد پرونده بررسی تعیین علت فوت غرق شدگی داشتیم که نسبت به سال 1400، 13 درصد کاهش داشتیم.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران بیان کرد: در حوزه مرگ گازگرفتگی ناشی از استنشاق منواکسیدکربن در سال 1401، تعداد 113 پرونده مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در حوزه پرونده‌های سوختگی، 361 مورد مرگ ناشی از سوختگی در سال 1401، مورد بررسی پزشکی قانونی در سالن تشریح قرار گرفت.

فروزش گفت: آمار کلی اجساد ارجاعی به سالن تشریح در سال گذشته، 14 هزار و 538 پرونده متوفیات بود که مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص این پرونده‌ها اظهار نظر کارشناسی پزشکی قانونی انجام شد.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران بیان کرد: کمیسیون‌های اداره کل پزشکی استان تهران شامل 4 بخش قصور پزشکی، تعیین صدمات در معاینات بالینی، تعیین علت فوت و بخش کمیسیون‌های روان‌پزشکی است. بخش قصور پزشکی نیز دارای دو بخش مصدومان و فوتی‌ها هستند.

وی افزود: در استان تهران در بخش عملکرد کمیسیون قصور پزشکی 5 هزار و 581 پرونده در کمیسیون‌های قصور پزشکی اظهار نظر کردیم که از این تعداد 4 هزار و 312 پرونده مربوط به افراد مصدومی بود که به دلیل قصور پزشکی به این کمیسیون معرفی شده بودند.

فروزش ادامه داد: از تعداد آمار 5 هزار و 581 پرونده، 2 هزار و 599 پرونده محکوم شدند و در تعداد 2 هزار و 982 پرونده تبرئه شدند.

وی افزود: در خصوص کل کمیسیون‌های اداره کل پزشکی قانونی استان تهران 8 هزار و 76 پرونده بررسی شده است که در حوزه معاینات بالینی هزار و 293 پرونده، در حوزه علت فوت 237 پرونده و در کمیسیون روان‌پزشکی 965 پرونده مورد بررسی قرار گرفتند.

فروزش افزود: 886 نفر از فوت‌شدگان ناشی از حوادث رانندگی در تهران در داخل شهر و همچنین 538 نفر نیز در بیرون از شهر فوت شدند؛ 13 فوتی در جاده‌های روستایی و 2 مورد در حوادث خاص درون‌شهری بودند که جان خود را از دست دادند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه تعیین محل تصادف جنبه پزشکی ندارد و هیچ‌گونه مسئولیتی در این قبال نداریم، اظهار کرد: پزشکی قانونی فقط جراحات را تعیین می‌کند یا علت فوت متوفیان را اعلام می‌کند، لذا تشخیص و تعیین محل فوت یا ایراد تصادف در حوزه کاری ما نیست.

فروزش در خصوص آمار فوتی‌های ناشی از مسمومیت با الکل در استان تهران بیان کرد: در بازه زمانی دو ماهه سال گذشته 19 نفر مسمومیت و مرگ به دنبال مصرف الکل در استان داشتیم که 6 نفر در پی مصرف اتانول و 13 نفر به دلیل مصرف متانول فوت کردند.

وی افزود: همچنین در دو ماهه اول 1402 نیز در استان تهران 26 مورد مرگ ناشی از مسمومیت الکل داشتیم که 22 مورد ناشی از مصرف متانول و 4 مورد ناشی از مصرف اتانول بود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران بیان کرد: طی دوماه اول سال جاری، 17 هزار و 977 نفر در زمینه صدمات ناشی از نزاع را معاینه کردیم که در سال گذشته 16 هزار و 97 نفر بوده است.

وی افزود: در دو ماهه اول امسال 7 هزار و 213 پرونده در حوزه تصادفات توسط اداره کل پزشکی قانونی استان تهران مورد بررسی قرار گرفتند.

فروزش گفت: در 2 ماهه سال 1402، 227 مورد تعداد فوتی‌های به ثبت رسیده در حوزه تصادفات  است که این تعداد نسبت به مشابه در بازه زمانی سال 1401 نیز همین میزان بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما در سال گذشته کاهش دادن مدت زمان میانگین رسیدگی به خدمات بود که در این رابطه و در سال گذشته میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های معاینات بالینی در سال 1400، 84 دقیقه و در سال 1402، 66 دقیقه بود تا افراد به اظهار نظر کارشناسی و گواهی پزشکی دسترسی پیدا کنند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات انجام شده برقراری ارتباط الکترونیک بین مراجع قضایی و انتظامی با پزشکی قانونی بود، گفت: امروز دیگر برای معرفی افراد از این مراجع نیازی به ارائه درخواست معاینه به صورت فیزیکی وجود ندارد.

فروزش بیان کرد: در سال گذشته طبق تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه شهید بهشتی، تمامی مراکز و بیمارستان‌هایی که تحت زیر مجموعه دانشگاه شهید بهشتی هستند به صورت الکترونیکی با ما ارتباط دارند.

وی افزود: در تعدادی از پرونده‌ها که تعداد افراد درگیر در پرونده اعم از کادر پرستاری و پزشکی که زیاد بوده باشند و لازمه اخذ توضیح از آن‌ها منوط به حضور فیزیکی باشد، به صورت الکترونیک ارتباط برقرار کرده و دفاعیاتشان را الکترونیکی دریافت می‌کنیم.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه عمده مراجعه به ما در ساعات غیر اداری مربوط به مصدومان ناشی از نزاع و تصادفات رانندگی هستند، گفت:  در حال حاضر تا ساعت 9 شب معاینات عادی انجام می‌شود و در موارد خاص نیز به صورت شبانه روزی معاینات پزشکی انجام می‌شود.

وی افزود: استفاده از کیت‌های ژنتیک تولید داخل به جای کیت‌های تولید آمریکایی از برنامه‌هایی بود که در سال گذشته به منظور جلوگیری از خروج ارز و تسهیل امورات صورت گرفت.

فروزش با اشاره به طراحی کمیته‌های معاینات بالینی، تصریح کرد: کسانی که به نظرات اولیه همکاران پزشکی قانونی در بخش معاینات بالینی معترض هستند، این اعتراضات در کمیته 3 نفره و در همان مرکز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و در ادامه در صورت تکرار اعتراض، حسب صلاحدید مقام قضایی پرونده به کمیسیون‌های پزشکی قانونی ارجاع خواهد شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران بیان کرد: حضور پزشکان پزشکی قانونی در زندان‌ها و ندامتگاه‌ها یکی دیگر از اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد و اجرای این اقدام در سال جاری نیز برای معاینه مددجویان ادامه خواهد داشت.

فروزش با بیان اینکه حضور فعال تیم مدیریت بحران پزشکی قانونی در حوادث غیرمترقبه از دیگر موارد اقدامات شاخصی است که در سال گذشته انجام شده، خاطرنشان کرد: اخذ تست‌های تخصصی روان‌پزشکی نیز در سال گذشته از اقدامات شاخص ما بود که انجام شد.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *