0

مهاجرت داروسازان مادام‌العمر نیست/ بیشتر نخبگان به ایران بازمی‌گردند

در گفتگو با آنا مطرح شد؛

مهاجرت فارغ‌التحصیلان رشته‌های داروسازی در دو سال گذشته زیاد شده است اما به گفته رئیس شبکه داروخانه‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد، اغلب مهاجرت‌ها مادام‌العمر نیست و فرد بعد از اتمام تحصیلات تکمیلی به کشور باز می‌گردد.

گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسئله مهاجرت نخبگان سال‌هاست به یکی از معضلات کشور تبدیل شده است تا آنجایی که نمایندگان مجلس و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور در رابطه با آن هشدار‌های جدی داده اند. چند روز پیش مسئله مهاجرت شرکت‌های داروسازی به کشور ترکیه از طرف محمد علی محسنی بند پی عضو کمسیون بهداشت مجلس مطرح شد. وی معتقد است که یکی از دلایل خروج شرکت‌های دارو سازی از کشور و مهاجرت آن‌ها به سمت کشور‌هایی مثل ترکیه می‌تواند تلاش برای کاهش دغدغه‌هایشان باشد، البته تمام اراده دولت سعی در نگهداشت سرمایه مادی و معنوی و تسهیل مسیر آن‌ها است، اگرچه تمام مشکلات نمی‌تواند بهانه‌ای برای خروج آن‌ها از کشور باشد.

اما مهاجرت شرکت‌های داروسازی و پزشکان داروساز اتفاق تازه ایی نیست و در دو سال گذشته شیب بسیار تندی گرفته است. زهرا جعفری آذر رییس دانشکده داروسازی و علوم دارویی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا نیز گفت: مهاجرت فارغ التحصیلان رشته‌های داروسازی از گذشته وجود داشت، اما در دو سال گذشته مهاجرت بسیار زیاد شده است. 

 وی افزود: حتی فارغ التحصیلان رشته داروسازی که موفق به تاسیس داروخانه شده اند و درآمد تقریبا مکفی دارند نیز در دو سال اخیر تصمیم به مهاجرت گرفته اند. 
رییس دانشکده داروسازی عنوان کرد: شاید نا امیدی از آینده و مسئله تورم شاید دلیل مهاجرت داروسازان کشور شده است.

جعفری آذر گفت: کانادا کشوری است که فارغ التحصیلان رشته داروسازی به آنجا مهاجرت می‌کنند و ترکیه سعی کرده است شرکت‌های داروسازی ما را به خود جذب کند. 

 به مسئله مهاجرت خوشبینانه‌تر نگاه کنیم 

علی سبحانیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در گفتگو با آنا با بیان اینکه مسئله مهاجرت همیشگی نیست گفت: اگر یک داروساز فرهیخته و تحصیل کرده به یک کشور دیگری که از لحاظ علمی از ایران جلوتر باشد مهاجرت کند و در آنجا به تحقیق و پژوهش بپردازد و بعد از چند سال با یک مدرک عالی و سواد بیشتر به کشور برگردد، فکر نمی‌کنم مسئله ناراحت کننده‌ای باشد. 

رئیس شبکه داروخانه‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد افزود: دنیا به دهکده جهانی معروف است و همه به هم متصل هستند. نمی‌توان گفت که هر کسی در ایران باشد آدم شکست خورده و هرکسی که از ایران برود آدم موفقی است یا برعکس! شاید فردی راه توسعه، سعادت، پیشرفت خود را در ایران می‌بیند، اما فرد دیگری راه پیشرفت را در خارج از کشور جستجو می‌کند. 

وی افزود: نباید از مهاجرت دانشجویان ناراحت باشیم به دلیل ایکه بیشتر این مهاجرت‌ها مادام العمر نیست و حتی نتیجه تلاش‌های خود را وارد کشور خواهند کرد و باعث مرتفع شدن کشور می‌شود. 

سبحانیان با بیان اینکه فارغ التحصیلان برای تصمیم مهاجرت چند دلیل دارند مثل جامعه کوچک، شرایط خانوادگی، عدم احساس آرامش، احساس درجا زدن، به همین دلیل افراد به یک شهر یا کشور بزرگتری می‌روند. گفت: مهاجرت میتواند حتی از یک شهرستان کوچک به یک شهر بزرگتر باشد یا از یک کشور به کشور دیگر که توسعه علم و امکانات پژوهشی بیشتر باشد. ممکن است یک استاد، دانش پژوه، دانشجو احساس کند پیشرفت و امکانات لازم در ایران برای آن‌ها وجود ندارددر بعضی مواقع محدودیت‌های داخل کشور باعث مهاجرت می‌شود. 

مهاجرت معکوس هم داریم 

وی با بیان اینکه مسئولان بار‌ها اعلام کردند که در سال‌های مختلف چه تعداد افراد فرهیخته از نقاط مختلف دنیا (شرق، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی) وارد ایران شدند، گفت: همانطور که دانشجویان ما به کشور‌های مختلف مهاجرت می‌کنند دانشجویان از کشور‌های دیگر هم برای فراگیری علوم بسیاری به کشور ما می‌آیند و این یعنی دهکده جهانی!

شرکت‌های دانش بنیان بازوی کمکی کشور

سبحانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: طی دوسال گذشته که مقام معظم رهبری از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کردند رشد این شرکت‌ها بسیار عالی شده است. مثلا درباره صنعت داروسازی اگر قرار بود کل نیاز‌های دارویی کشور وارد شود نیاز به ۴۰ میلیارد دلار ارز داشتیم که اصلا در توان دولت و سازمان برنامه بودجه نیست این دارو‌ها با کمک شرکت‌های دانش بنیان با یک هزینه بسیار کمتر، ۹۷ درصد نیاز‌های مردم در ایران تولید می‌شود و با توجه به اینکه بزرگان و سیاست گذاران اصرار بر کیفیت خوب دارند میتوانیم بگویم که هم تولید و کیفیت خوب داریم و هم اینکه داروسازی توسط داروساز‌های ایرانی انجام می‌شود.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران