به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسن کُمرول که به صورت وبیناری در سومین روز از بیست و ششمین نشست کارشناسان ارشد کشورهای گروه پنج در زمینه همکاریهای نظام سلامت شرکت کرده بود، اظهار کرد: از بین 22 کشور امرو (منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت) ایران، مصر، عمان و بحرین موفق به ریشه کنی سرخک شدهاند. 11 کشور دیگر یعنی نیمی از کشورهای حوزه امرو هنوز نرخ بالایی از ثبت سرخک و سرخجه دارند.
وی با اعلام اینکه ایران تنها کشور عضو گروه پنج است که موفق به حذف سرخک و سرخجه شده است، بیان کرد: این در حالی است که کشورهای همسایه ایران، عراق، پاکستان و افغانستان نرخ بالایی از این بیماری را دارند.
رئیس بخش ایمنی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن منطقه مدیترانه شرقی (امرو) سازمان بهداشت جهانی گفت: کشورهایی که تراکم بالای جمعیتی دارند، درگیر مناقشات هستند یا به نوعی تحت تحریمها قرار دارند با معضل آمار بالای سرخک و سرخجه مواجهاند.
کمرول ادامه داد: پوشش بالای واکسیناسیون در ایران موجب مصونیت بخشی این کشور در برابر سرخک و سرخجه شده است و موارد معدود مشاهده شده نیز متعلق به مهاجران افغانستانی است که وارد ایران شدهاند.
وی با بیان اینکه در کشورهای دارای درصد بالای بیماری سرخک و سرخجه این بیماری در کودکان زیر 10 و 5 سال بیشتر از اقشار سنی مشاهده شده است، بیان کرد: پوشش پایین واکسیناسیون مشکل اصلی در مهار بیماری است. هنوز چندین میلیون کودک در منطقه هستند که در برابر این بیماری واکسینه نشدهاند و تعداد کودکان در معرض خطر بیماری نیز بالاست.
رئیس بخش ایمنی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن منطقه مدیترانه شرقی (امرو) سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد: خطر سیل مهاجرتها به کشورهای همسایه و همجوار از جمله مهاجرت به ایران و محدودیت هماهنگیهای مرزی برای اتخاذ اقدامات پیشگیرانه، مشکل بزرگ دیگر ماست.
وی بر برگزاری اجلاس هایی نظیر نشست گروه پنج برای تبادل اطلاعات بین کشورها در جهت مصونیت سازی بیماریها بیان کرد: در خصوص فلج اطفال نیز باید تاکید کنیم که این بیماری نیز یک معضل بزرگ دیگر در منطقه و بخشی از جهان است.
وی یادآور شد: بیماریها مرز نمیشناسند و با این که ایران در بین کشورهای گروه پنج، ریسک خیلی پایینی از نظر فلج اطفال دارد ولی یک مورد از طریق مهاجرت در این کشور دیده شد. خطر کشور عراق هم بالاست و متاسفانه کشورهای افغانستان و پاکستان دچار همه گیری فلج اطفال هستند.
کمرول تاکید کرد: موفقیتهای کسب شده در زمینه مهار بیماریهای واگیر در تمام کشورهای منطقه شکننده است زیرا هنوز تعداد زیادی از کودکان هنوز واکسینه نشدهاند و همین خطر سرایت بیماریهای واگیر را افزایش میدهد که باید برای مهار آن برنامه داشت.
وی با اشاره به قوی عمل کردن ایران در پوشش واکسیناسیون و مهار بیماریهای واگیر، خواستار ریشهکنی فلج اطفال تا سال 2026 در کشورهای گروه پنج و افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور افغانستان و پاکستان برای مهار بیماریهای واگیر شد.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران