به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آناهیتا حیدری با بیان این که بانوان برای ترویج اهدای خون سالم در خانواده و جامعه میتوانند نقش بسیار موثری داشته باشند، اظهار کرد: زنان به دلیل خود مراقبتی بیشتر و رفتارهای پرخطر کمتر، خون سالمی دارند و بیماران، نیازمند خون این عزیزان هستند. یک خانم سالم که در گروه سنی 18 تا 65 سال قرار داشته باشد میتواند در سال حداکثر سه بار خون اهدا کند.
حیدری تأکید کرد: سالانه بیش از 150 هزار مادر در سراسر دنیا با تزریق خون و فرآوردههای خونی از مرگ حتمی ناشی از عوارض بارداری و زایمان نجات پیدا میکنند.
وی در مورد تمایل نداشتن بانوان به اهدای خون گفت: اغلب زنان فکر میکنند کم خون هستند یا خون اهدا کردن به بدن آنان صدمه میزند اما واقعیت این است که در کشورهای توسعه یافته بانوان نیمی از اهدای خون را عهدهدار میشوند و تنها در مواقع خاص، بانوان شرایط متفاوتی نسبت به آقایان دارند و قادر به اهدای خون نیستند.
حیدری توضیح داد: بانوان در دوران حاملگی و تا 6 هفته پس از زایمان قادر به اهدای خون نیستند؛ همچنین اگر سقط جنین داشته باشند، تا یک سال نمیتوانند خون اهدا کنند.
وی ضمن تقدیر از مادران اهداکننده خون که با احساس شیرین زندگیبخشی به یک نوزاد، عاشقانه داوطلب اهدای خون میشوند تا فرزندان دیگر هموطنان را نیز با اهدای خون نجات دهند؛ گفت: مادران در دوران شیردهی از اهدای خون معاف هستند ولی بعد از قطع شیردهی به نوزادشان میتوانند دوباره اهدا کننده خون باشند.
حیدری تاکید کرد: بانوانی که قاعدگی دردناک و شدیدی دارند نیز تا زمان رفع علائم قادر به اهدای خون نخواهند بود.
وی افزود: مصرف قرص ضدبارداری منعی برای اهدای خون ایجاد نمیکند. پس از اهدای خون، معمولاً مقدار کمی آهن از دست میرود که در حالت عادی بدن این میزان آهن را با تغذیه به مرور زمان جبران میکند.
وی بیان کرد: با رعایت شرایط لازم قرصهای آهن برای تمامی بانوانی که در سنین باروری که خون اهدا میکنند تجویز میشود و پزشک تنها فرد دارای صلاحیت برای تجویز قرص آهن برای بانوان اهداکننده است.
مشاور امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون تصریح کرد: هر بانویی که اهدای خون انجام دهد، 30 عدد قرص آهن دریافت میکند که یک نوبت در روز به مدت 30 روز یا سه نوبت در روز به مدت 10 روز میتواند به جبران آهن از دست رفته کمک کند.
حیدری با اشاره به اهمیت تغذیه سالم برای اهدای خون گفت: نوشیدن چای و قهوه، دوغ، شیر یا نوشابه یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از مصرف قرص آهن یا مواد غذایی حاوی آهن سبب دفع این عنصر حیاتی از بدن میشود.
وی به اهداکنندگان توصیه کرد تا 2 ساعت قبل از اهدای خون غذایی مختصر علاوه بر تغذیه معمول مصرف کنند و پیش از اهدا دو لیوان آب بنوشند. از فعالیت شدید قبل از اهدای خون و پس از آن پرهیز کنند و در طول روز مایعات بیشتری بنوشند و به توصیه های کارشناسان اهدای خون و پزشک اهدا عمل کنند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران